Mindenre felmászik 19 hónapos gyerek. Meddig tart ez az időszak?
Nem akarlak elkeseríteni de van akinek ez felnőttkorára sem múlik el.
Én nem engedném neki. A fiam kétszer próbált felmászni az asztalra, nem hagytam. Mászni a játszótéren lehet, otthon nem. Nem akarom, hogy olyan legyen, akivel aztán sehova nem lehet elmenni, mert szétszedi a lakást.
Szerintem az egyetlen módszer, hogy tiltod, megint tiltod, aztán ezredszerre is tiltod. Mi is átmentünk ezen pár dologgal kapcsolatban. Nem pakoltam ki a lakást, hanem ahányszor le akarta venni pl a könyvet, annyiszor visszatettem, és mondtam neki, hogy nem. Mindenhol van egy saját része, amit szabad. Ahol az ő könyve van, egy fiók a konyhában, ahol pakolhat, két kanapé, amire felmászhat.
Ha az elején nem mondod meg neki, mit szabad, a végén a szekrény tetejéről fogod leszedni.
Nekünk a koponyaröntgenig. :-(
Akkor rájött, hogy mégsem kismadár aki át tud hussanni az etetőszékről az ebédlőasztalra.
És mielőtt megkérdezné valaki: be volt szíjazva, de ő akkor maradt volna az etetőszékben ha belepillanatragasztózom. Talán. De lehet, hogy úgy is kiszabadult volna.
3-3 és fél évesen már könnyebb. Szófogadóbb....
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!