Verekedős, harapós, karmolós időszak. Mikor és hogyan kezdődött a gyermeketeknél? Mennyire volt agresszív a gyerek, és Ti hogyan kezeltétek?
A 19 hónapos kisfiam kb. 1 hónapja kezdett szeleburdin, gyakran agresszíven viselkedni. Egyébként rengeteget vagyunk gyerekek között, az egész nyarat a játszótéren töltöttük, soha jelét sem mutatta annak, hogy bántaná a gyerekeket. 1 hónapja az egyik játszócsooortba egy kislányba elkezdte kóstolgatni a fiam, aki megvédte magát /elég durván, megharapta a kislányt, aki egyébként előtte ellökte/. Úgy látom, azóta vadult meg ennyire. Egyébként jókedvű, mosolygós, okos kisfiú, nagyon aktív, olyan, mint a szélvész. Most tanul a wc-be pisilni, Ő akarja, a nemsokára születendő hugicának örül, puszilgatja a pocakom, ha újságban kisbabát lát, megpuszilja, de a gyerekek között kiszámíthatatlanul viselkedik. Néha megsimogatja a másik gyereket, néha pedig belekarmol az arcába. Én folyton tanítgatom, hogy hogyan szabad viselkedni.
Tapasztalatok a témában? Köszönöm.
2 éves, még nem volt ilyen korszaka, remélem nem is lesz.
Nekem lányom van, nála a nyafogás és a mindenre "nem" van napirenden, az se leányálom.
Jól csinálod. Tanítgatni kell mit hogyan kell és majd megérti ezt ő is.
Az én kisfiam 22 hónapos. Ő is hasonló mint a te kisfiad.
Volt olyan időszaka amikor mérges lett akármiért azonnal meg akart harapni vagy engem vagy az apukáját ( aki épp a közelben volt). Erről nagy nehezen de sikerült leszoktatnunk.
Most a hiszti korszakunkat éljük. Szintén ha nem tetszik neki valami képes a földre levágni magát és ott üvölteni akárhol vagyunk. Ez próbára teszi néha a türelmünket.
Viszem gyerekek közé. Eljárunk egy mondókás-tornázós kis csoportba ahol korabeliek vannak csak. Húúhh első alkalom azzal telt hogy futottam utána mert minden gyerkőcöt vagy megpaskolt vagy megütögette a fejét ( ezeket szimplán szeretetből de nyilván a szülőknek el kellett magyaráznom hogy mi egyenlőre így szeretünk és túlzottan örül a gyerektársaságnak), vagy ha elvettek tőle egy játékot vagy valami nem tetszett neki akkor megtépte a gyerekeket. Tehát az első alkalom az azzal telt hogy az "Elnézést, ne haragudj!" és a "Kisfiam nem szabad, csak finoman" mondatokat vagy 100 ezerszer ismételtem.
De most már megszokta a gyerekeket. Szeret oda járni.
Nekem a másfél éves lányomnál volt ilyen harapás korszak, úgy egy hónapig. Hiába szóltam rá 10x vagy hagytam ott, ő ezt viccesnek tartotta.
Aztán mondtam neki, hogy harapja meg magát. Azt egy kicsit jobban megértette.
Azóta ez a korszak már elmúlt. Társaságban még nem volt gond vele.
Viszont a nővérem 5 éves kislányát arcon karmolta egy gyerek, másfél éve még mindig ott a nyoma, valószínűleg egész életében látszódni fog. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!