Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Verekedős, harapós, karmolós...

Verekedős, harapós, karmolós időszak. Mikor és hogyan kezdődött a gyermeketeknél? Mennyire volt agresszív a gyerek, és Ti hogyan kezeltétek?

Figyelt kérdés

A 19 hónapos kisfiam kb. 1 hónapja kezdett szeleburdin, gyakran agresszíven viselkedni. Egyébként rengeteget vagyunk gyerekek között, az egész nyarat a játszótéren töltöttük, soha jelét sem mutatta annak, hogy bántaná a gyerekeket. 1 hónapja az egyik játszócsooortba egy kislányba elkezdte kóstolgatni a fiam, aki megvédte magát /elég durván, megharapta a kislányt, aki egyébként előtte ellökte/. Úgy látom, azóta vadult meg ennyire. Egyébként jókedvű, mosolygós, okos kisfiú, nagyon aktív, olyan, mint a szélvész. Most tanul a wc-be pisilni, Ő akarja, a nemsokára születendő hugicának örül, puszilgatja a pocakom, ha újságban kisbabát lát, megpuszilja, de a gyerekek között kiszámíthatatlanul viselkedik. Néha megsimogatja a másik gyereket, néha pedig belekarmol az arcába. Én folyton tanítgatom, hogy hogyan szabad viselkedni.

Tapasztalatok a témában? Köszönöm.

2014. nov. 10. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:

2 éves, még nem volt ilyen korszaka, remélem nem is lesz.

Nekem lányom van, nála a nyafogás és a mindenre "nem" van napirenden, az se leányálom.

2014. nov. 10. 14:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól csinálod. Tanítgatni kell mit hogyan kell és majd megérti ezt ő is.

Az én kisfiam 22 hónapos. Ő is hasonló mint a te kisfiad.

Volt olyan időszaka amikor mérges lett akármiért azonnal meg akart harapni vagy engem vagy az apukáját ( aki épp a közelben volt). Erről nagy nehezen de sikerült leszoktatnunk.

Most a hiszti korszakunkat éljük. Szintén ha nem tetszik neki valami képes a földre levágni magát és ott üvölteni akárhol vagyunk. Ez próbára teszi néha a türelmünket.

Viszem gyerekek közé. Eljárunk egy mondókás-tornázós kis csoportba ahol korabeliek vannak csak. Húúhh első alkalom azzal telt hogy futottam utána mert minden gyerkőcöt vagy megpaskolt vagy megütögette a fejét ( ezeket szimplán szeretetből de nyilván a szülőknek el kellett magyaráznom hogy mi egyenlőre így szeretünk és túlzottan örül a gyerektársaságnak), vagy ha elvettek tőle egy játékot vagy valami nem tetszett neki akkor megtépte a gyerekeket. Tehát az első alkalom az azzal telt hogy az "Elnézést, ne haragudj!" és a "Kisfiam nem szabad, csak finoman" mondatokat vagy 100 ezerszer ismételtem.

De most már megszokta a gyerekeket. Szeret oda járni.

2014. nov. 10. 14:17
 3/4 anonim ***** válasza:
1 éves lesz nemsokára és egy hete-másfél harap. Én elmondom 10x, hogy nem szabad, elég határozottan, és ha már látom, hogy szándékos, fogom és otthagyom. Elmondom neki, hogy harapós babával nem játszom, és elmegyek, csinálok mást. Általában ekkor nyüszíteni kezd, és abbahagyja, mert érzi, hogy mi a gond, csak valamiért előtte jó poénnak tűnt harapni. Remélem, nem lesz rosszabb a helyzet.
2014. nov. 10. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a másfél éves lányomnál volt ilyen harapás korszak, úgy egy hónapig. Hiába szóltam rá 10x vagy hagytam ott, ő ezt viccesnek tartotta.

Aztán mondtam neki, hogy harapja meg magát. Azt egy kicsit jobban megértette.

Azóta ez a korszak már elmúlt. Társaságban még nem volt gond vele.

Viszont a nővérem 5 éves kislányát arcon karmolta egy gyerek, másfél éve még mindig ott a nyoma, valószínűleg egész életében látszódni fog. :-(

2014. nov. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!