Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg ilyen rossz lehetösége...

Tényleg ilyen rossz lehetöségeik vannak a futároknak/kiszállítóknak?

Figyelt kérdés

Van egy barátom aki sokat szokta szidni a kormányt hogy élhetetlen az ország és a kis embereknek nincs lehetösége kitörni, pénzt gyüjt vállalkozása megnyítására de nehezen megy neki pedig állítása szerint vállalkozói vénája van annak született.

Egyébként autoalkatrész kiszállítóként dolgozik de szerintem nagyon alulfizetik heti 50 órát dolgozik,plussz 5x45 perc bejárás, 160 ezer forint nettóért a bejárása 30 ezer forint, nem térítik, és már 3 éve ugyanennyiért van ott.

Mikor váltást felvetettem letámadt hogy mit képzellek én legtöbb helyen még ennyit se kapnak, a fönök is mondta neki hogy fiam itt jó helyed van..

Szóval kérdésem tényleg ennyire siralmas ez a munka mindenhol hogy ne kereshetne jobb helyeket?

2020. máj. 21. 11:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Valóban Debrecen, de Nyíregyházán is ott a LEGO, nem 110-150 között fizet.

Ipari parkokra koncentrálnék, az pedig nem csak Debrecen.

Szeghalom, Füzesgyarmat, stb.

Szolnok környékét nem ismerem, de valóban egy halott iparvárosként él az emlékezetemben.

Viszont ha ott annyira borzalmas a helyzet, akkor nem kell több száz kilométerrel arrébb menni, vagy mindenképpen másik országba menni, és ha csak 100 km-rel vagy távolabb, akkor a honvágy meg a család hiánya sem játszik.

2020. máj. 21. 18:12
 12/17 A kérdező kommentje:

11-es

A lego nagyon jó szakmával (villanyszerelő fizet netto 240 ezret)

Ezért tartom teljesen kizártnak hogy operátor szakma nélkül hasonlót kapjon :)

2020. máj. 21. 18:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyébként Debrecenben hol pontosabban,melyik gyárnál van felvétel?

Jelenleg keresek nettó 190 ezret itt a Nyírségben, nekem megérné, nettó 250-300 ért váltani.

2020. máj. 21. 18:29
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

És mi a szakmája egyébként?

Mert olyat iskolában nem tanítanak, hogy "autóalkatrész kiszállító" :)

Előző oldalon írta valaki, hogy a 250 megvan a haverjának, 10 év után. Tény, hogy ez nem kezdőbér, de gondolom az ismerős sem 18 éves.

Persze ettől még ha valahol újként kezd, ott kezdő lesz.

Amit én írtam, azt is való igaz, hogy pár év alatt érték el az ismerősök, viszont ez az összeg egy jó 3-4 évvel ezelőtti adat.

Azért írom ezt, mert azzal a baráti körrel megszakat a kapcsolat, de elég sokan dolgoztak abban az ipari parkban, azon belül több cégnél is. Viszont egyikük 4 éve kezdett, neki is már a tke tele volt a lehúzós és aligfizetős helyekkel, és semmije nem volt, csak egy targoncás papírja, fel is vették targoncásnak a FAG-hoz, néhány hónap alatt érte el a 250-et 150-ről. (Túlóra szerintem alap, de ha valaki haladni akar, akkor azért tenni kell!)

Azóta a bérek jelentősen nőttek, szóval én úgy gondolom, hogy ennél többet is el lehet érni. A targoncázás szintén nem egy több éves iskolát igénylő valami, hanem egy pár alkalmas tanfolyam.

Egyébként ha legalább egy érettségije van ennek a srácnak, az összes multi ajtaja nyitva áll előtte. Nekem érettségim + szakmám van, de a szakmámnak semmi köze a munkámhoz. Én nettó 250 körül keresek egy irodai adminisztratív munkával. Multiknál kismillió ilyen van. Ők betanítanak a saját rendszereikbe, utána kezeled az ügyféligényeket. Én továbbra is azt mondom, lehetőség van, csak fel kell emelnie a seggét, de valószínű ebben a történetben pont ez a legnehezebb. Mennyivel egyszerűbb másokat hibáztatni és este a tévé előtt meginni pár sört, mint a netet böngészni és önéletrajzot gyártani!

2020. máj. 21. 18:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Ez a barátom burkoló és nincsen érettségije.

Én érettségi + szakács szakma.

De ha ilyen jó lehetőségek vannak akkor valószinű körülnézek majd a piacon, mert itt az a baj részemről hogy 99% csak feketén akarna , ahol meg nem ott alig fizetnek...

2020. máj. 21. 18:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Burkoló????

Nem szereti? Vagy nagyon rosszul csinálja?

Vállalkozó mellett megkapná a mostaninak a dupláját, de ha ő maga vállalkozna, akkor a 3-4-5-szörösét is simán összeszedné egy hónap alatt.

Nekem 2 félnapos munkával burkolták ki a konyhámat 60 ezerért, és egy nem burkoló csinálta, egy igazi szakember biztos elkért volna legalább 100-at. Mondom, 2x fél nap, még utána tud menni máshova.

És ebben neki nincs anyagköltség, mindent én vettem, ahogy bárhol máshol is lenne. Vagyis még ha ő is venné meg, akkor is az a munkadíjon felül van, amit pluszba kifizetnek neki.

Na, ennek a barátodnak NINCS vállalkozói vénája, ha burkolóként most nem tud egy vagyont keresni.

Debrecenben írtam már a FAG-ot, de NI, IT Services, Thyessen Krupp, Viastein üzem, de szerintem még vagy 30 nagy gyárat fel lehetne sorolni, ahol biztos nem minimálbér környékén fizetnek.

Egyébként meg akkor is be lehet adni, ha nem hirdetnek, majd egyszer csak csörög a telefon, mikor már el is felejtetted.

A BMW még meg sem épült, de a toborzás már régóta tart.

2020. máj. 21. 20:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha burkoló, akkor menjen KATA-s egyéni vàllalkozónak a barátod. Oda nem kell milliókat összegyűjteni az induláshoz.
2021. júl. 17. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!