Táppénzen vagyok, ki fognak rúgni?
26 éves vagyok, nehéz fizikai munkát végzek, nagyjából másfél hete elkezdett fájni a derekam, annyira hogy dolgozni se tudtam menni, háziorvosom felvett táppénzre. Írt fel gyógyszereket, de csak ideig-óráig használ és a fájdalmam van. Így a mai nap elmentem magán ortopédiai rendelésre, ahol kiderült 30%ban a derékcsontomban szűkület van és ez nyomja az idegeket. Holnap kell visszamennem az orvoshoz?
Félek ha visszavesz további táppénzre,a munkahelyem elbocsát, mindennap hív a műszakvezetőm,hogy mikor tudok menni mert nincs emberük.
Mennék dolgozni, de fáj és ha megerőltetem magamat és jobban fog fájni? Van ambuláns lapom is,szóval nem kamuzom az egészet,de olyan mintha a főnököm el se akarná hinni. Mit tegyek? Nem akarom elveszteni a munkámat
Amíg táppénzen vagy, semmit sem tehet!
Ha felgyógyulsz, visszamész dolgozni, onnantól igen, de csak rendes felmondással.
Szerintem ennek a melónak búcsút inthetsz. A problémád meg nem fog elmúlni egy kis kenegetéstől, meg fetrengéstől, max a tünetek enyhülnek, de amint megint dolgozni fogsz tuti ki fog jönni a bajod. Szóval járj a végére, a háziorvosnak nyugodtan mutasd be a diagnózist, hogy a megfelelő helyekre tudjon küldeni, bár szakorvosra elég sokat kell várni ha tb-re mész.
Amúgy felmondhat neked táppénz alatt, csak a felmondási idő kezdete tolódik. [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!