Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jól számolok? Angliába megyek...

Jól számolok? Angliába megyek 1-2 évre dolgozni, spórolás céljából. Reálisan gondolkodok? Főleg Angliában élők! Köszönöm.

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú leszek.

Most fogok végezni egyetemen. Amint járható lesz a közlekedés és elmúlnak a korlátozások Angliában is, indulok.

Szükségem van kb. 2-3 millió forintra a saját vállalkozásomhoz, amit azonnal beindítanék, amint a kezemben lenne a pénz. Mert ezt szeretném!

Nem fogok kint maradni, de most biztosan ki fogok menni, ezt már eldöntöttem. Mindig is megakartam próbálni milyen kint az élet, hogy legyen tapasztalatom. Ezt csak azért szögezem le, mert biztos lesz aki a "minek mész ki" elvvel próbál választ adni.

Bővebben nem mennék bele, csak ha fontosnak érzitek, hogy miért nem dolgozom a szakmámban, minek megyek ki, mihez kell ennyi pénz, bla-bla-bla.

A lényeg a következő.

Debrecen méretű kisvárosba mennék, ismerős fogadna kint és segítene elintézni a papírokat. / értem ezalatt: NI, bankszámla, lakhatás, stb /

Induló költségként van nálam 1000 font.

Nagyon elszánt vagyok, elkötelezett és terhelhető is, nyílván ezért megyek ki. Nyelvet középszinten beszélem, de egyetemi éveim alatt nem használtam.

Rengeteg munkát kerestem és nézegettem az ottani városban, környéken, elvileg lesz munkalehetőség, de erre nem alapozok és nyílván nekem kell menni érte. Nem gondolok semmilyen különlegesebb munkára, mint pincér inkább, mint konyhai kisegítő, raktáros, gyári munkás (húsipart kivéve).

B jogosítványom van már 3 éve, de csak fél év után fogom tudni honosítani, amit meg is teszek, hátha a hasznomra válik.

A számításaim a következőek:

kb. 300-400 fontot számolok albérletre. 1 szobát bérelnék egy lakásban.

Nem mondom, hogy nem adok magamra de évekig voltam kollégista és albérletben is éltem Budapesten, így ezen a legtöbbet szeretnék spórolni.

kb. 150-200 fontot számolok kajára. Magamra főznék, amúgy sem járok gyorsétterembe, se étterembe és keresni fogom a piacokat. Hallottam a Lidl / Aldi a legolcsóbb Angliában, amikből amúgy is szívesen vásárolok. Egyesek szerint akár 100 fontból is megoldható, aminek én nagyon örülnék de inkább többel számolok.

Most tartunk kb. 600 fontnál.

Ami a "magamra költés"-t jelenti, az talán egy kondi bérlet lenne, ha nincs szabadidőpark. Meglestem a helyi kondik árait és havi kb. 15-20 font, attól függ melyikbe megyek, melyik lesz közelebb.

Ezenkívül mobilnetre költenék, amire kb. 20-30 fontot számoltam egy hónapban. Feltöltő kártyás netet vennék.

Ezt összeadva legrosszabb esetben a havi költségem 650 font.

A jelenlegi minimálbér óránként elvileg 8,20 font de csak 8-al számolok.

Mindenféleképpen legalább heti 5 napot 8 órában dolgoznék, szívesen vállalok hétvégéket és túlórát is, ha lehetőségem lesz, élni fogok vele.

Ha csak 5 napot dolgozok, 8 órában az 1280. Az nem tudom nettóban mennyi jelenleg Angliában de kb. 1000 fontra számítok.

Lehetséges hogy kb. 400-500 fontot félretudjak tenni egy hónapban?

Mennyire érzitek reálisnak? A fent említett kiadásokon kívül nem költenék másra, ha csak nem lesz váratlan kiadásom.

A brexitről még annyit, hogy egészen dec. 31-ig a hivatalos uk információ szerint mehetek és 2020 június végéig van lehetőségem beadni az ideiglenes letelepedési státuszt, amit meg is teszek, amint kimegyek.

A "mikor élsz" meg a "ez nem élet" -re reagálva: Tudom hogy van ára, hiszen ezért szeretnék kimenni és azért dolgozni, hogy később itthon tudjam élni az álmomat.

Nem kívánok más zsebében turkálni, de saját tapasztalatoknak örülök.

Köszönöm.

2020. máj. 18. 19:50
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
0%
Angliában este mindig kidobják a lejárt kajákat, nagybátyám mikor volt kint, ő mindig elment azokhoz a kukákhoz, jól összepakolta magát és kajára nem kellett költenie.
2020. máj. 28. 09:30
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Anglia delkeleti reszen elek.Ez egy viszonylag gazdag kornyek.Kb Pecs meretu megyeszekhellyel.

Itt egy szoba kb 450£.A kaja,kb 40-50£ hetente,ugy hogy magadnak fozol.(Mondjuk en sok zoldseget es gyumolcsot hasznalok,az eleg draga)A kondiberletet itt is 20£-ert kinaljak.Havi buszberlet 60£.Aki szorakozni jar,cigizik esetleg iszik,es minimalbert keres,nem hiszem,hogy tud szamottevoen sporolni.Nalunk is a Morrisons uzletlancnal,(lehet,hogy a tobbinel is)zarora elott akar felaron is be lehet sok mindent szerezni.Van tovabba olyan polc,ahol az aznap vagy hamarosan lejaro termekeket lehet leertekelve megvenni.Szoval aki rakenyszerul,a kajan tud sporolni valamennyit.

2020. máj. 28. 12:13
 23/26 A kérdező kommentje:

Azért megyek ki, mert a szakmámat nem fizetik meg, hiába végeztem egyetemet. Nem azért tanultam tovább, mert jól fizet. Nem létezik olyan, aki azért tanul tovább mert jól fizet a diploma, ez baromság. Nincs sok különbség diplomás és nem diplomás között. Maximum annyi, hogy a diplomás ha azt tanulta, amit szeretett akkor abban dolgozik, amit szeret.

22/22

Ezek alapján, akkor szerinted ha minimálbért kapnék, 1100-1200 fontot, nettóban. Havi szinten félre tudnék tenni legalább 300, jobb esetben 500 fontot? Így egy év alatt, akár 3600-6000 fontot?

2020. máj. 30. 02:46
 24/26 anonim ***** válasza:
Ha nagyon osszehuzod magad,akkor talan.De meg azt sem tudja senki,hogy milyen dragulasokat fog okozni a Brexit.Ha havi 300£-ra tervezel az realisabb.
2020. máj. 30. 10:44
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. máj. 31. 13:35
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi lennék, azóta mi van veled, hogy alakult a dolog? Ahogy olvastam a kérdésedet, meg a kommenteket, ugyanaz jutott eszembe, mint ami a 10-esnek - én is ezt csináltam. Suli után kimentem egy ilyen helyre dolgozni, ahol biztosítottak szállást, kaját, teljesen egyszerű volt az egész. Nyilván ingerszegényebb életfajta, mint ahol barátaid, ismerőseid vannak, de jó tapasztalat és sokkal többet félre lehet így tenni. Ha esetleg most még érdekel az ilyen, szólj és tudok segíteni!
2020. okt. 7. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!