Jól számolok? Angliába megyek 1-2 évre dolgozni, spórolás céljából. Reálisan gondolkodok? Főleg Angliában élők! Köszönöm.
Kicsit hosszú leszek.
Most fogok végezni egyetemen. Amint járható lesz a közlekedés és elmúlnak a korlátozások Angliában is, indulok.
Szükségem van kb. 2-3 millió forintra a saját vállalkozásomhoz, amit azonnal beindítanék, amint a kezemben lenne a pénz. Mert ezt szeretném!
Nem fogok kint maradni, de most biztosan ki fogok menni, ezt már eldöntöttem. Mindig is megakartam próbálni milyen kint az élet, hogy legyen tapasztalatom. Ezt csak azért szögezem le, mert biztos lesz aki a "minek mész ki" elvvel próbál választ adni.
Bővebben nem mennék bele, csak ha fontosnak érzitek, hogy miért nem dolgozom a szakmámban, minek megyek ki, mihez kell ennyi pénz, bla-bla-bla.
A lényeg a következő.
Debrecen méretű kisvárosba mennék, ismerős fogadna kint és segítene elintézni a papírokat. / értem ezalatt: NI, bankszámla, lakhatás, stb /
Induló költségként van nálam 1000 font.
Nagyon elszánt vagyok, elkötelezett és terhelhető is, nyílván ezért megyek ki. Nyelvet középszinten beszélem, de egyetemi éveim alatt nem használtam.
Rengeteg munkát kerestem és nézegettem az ottani városban, környéken, elvileg lesz munkalehetőség, de erre nem alapozok és nyílván nekem kell menni érte. Nem gondolok semmilyen különlegesebb munkára, mint pincér inkább, mint konyhai kisegítő, raktáros, gyári munkás (húsipart kivéve).
B jogosítványom van már 3 éve, de csak fél év után fogom tudni honosítani, amit meg is teszek, hátha a hasznomra válik.
A számításaim a következőek:
kb. 300-400 fontot számolok albérletre. 1 szobát bérelnék egy lakásban.
Nem mondom, hogy nem adok magamra de évekig voltam kollégista és albérletben is éltem Budapesten, így ezen a legtöbbet szeretnék spórolni.
kb. 150-200 fontot számolok kajára. Magamra főznék, amúgy sem járok gyorsétterembe, se étterembe és keresni fogom a piacokat. Hallottam a Lidl / Aldi a legolcsóbb Angliában, amikből amúgy is szívesen vásárolok. Egyesek szerint akár 100 fontból is megoldható, aminek én nagyon örülnék de inkább többel számolok.
Most tartunk kb. 600 fontnál.
Ami a "magamra költés"-t jelenti, az talán egy kondi bérlet lenne, ha nincs szabadidőpark. Meglestem a helyi kondik árait és havi kb. 15-20 font, attól függ melyikbe megyek, melyik lesz közelebb.
Ezenkívül mobilnetre költenék, amire kb. 20-30 fontot számoltam egy hónapban. Feltöltő kártyás netet vennék.
Ezt összeadva legrosszabb esetben a havi költségem 650 font.
A jelenlegi minimálbér óránként elvileg 8,20 font de csak 8-al számolok.
Mindenféleképpen legalább heti 5 napot 8 órában dolgoznék, szívesen vállalok hétvégéket és túlórát is, ha lehetőségem lesz, élni fogok vele.
Ha csak 5 napot dolgozok, 8 órában az 1280. Az nem tudom nettóban mennyi jelenleg Angliában de kb. 1000 fontra számítok.
Lehetséges hogy kb. 400-500 fontot félretudjak tenni egy hónapban?
Mennyire érzitek reálisnak? A fent említett kiadásokon kívül nem költenék másra, ha csak nem lesz váratlan kiadásom.
A brexitről még annyit, hogy egészen dec. 31-ig a hivatalos uk információ szerint mehetek és 2020 június végéig van lehetőségem beadni az ideiglenes letelepedési státuszt, amit meg is teszek, amint kimegyek.
A "mikor élsz" meg a "ez nem élet" -re reagálva: Tudom hogy van ára, hiszen ezért szeretnék kimenni és azért dolgozni, hogy később itthon tudjam élni az álmomat.
Nem kívánok más zsebében turkálni, de saját tapasztalatoknak örülök.
Köszönöm.
Minek jartal egyetemre ha nem beszelsz egyetlen idegennyelvet sem? Se angolul se nemetul? Ezert mar az allami helyeket elfoglalni masok elol.
A masik dolog milyen vallalkozas lehet az, amit 2milliobol be lehet inditani es annyira jövedelmezo lesz hogy itthon az lesz a fomunkad es megelsz belole? Mert ha ilyen letezne,(nem letezik) akkor inkabb add el az otletet valakinek a 50%os részért es kesobb kivasarlod..
Szepek a tervek, meg az elhivatottsag, de jobb lenne a földön maradni ket labbal, mert jelenleg alomvilagban elsz. Mind az Egyesült Kiralysaggal, mind a vallalkozas inditassal kapcsolatban.
Beszélek angolul középszinten, leírtam. Abban az esetben, ha jártál egyetemre akkor tudhatod, hogy oda azért mész, hogy azt tanuld, amit szeretnél és nem átfogó, hanem inkább konkrét tudást kapsz, attól függ milyen irányba specializálódsz. Pláne, hogy egy angol órám se volt.
Ja és nem államira mentem, hanem fizetősre, nem vettem el senki helyét.
De komolyan így gondolkozni, ahogy te gondolkozol?!
Amúgy meg nem egyből fogom elindítani, de ebből ha jól emlékszem nem kértem ebből kioktatást. De ha már idáig jutottunk akkor: fotográfus vállalkozás, egyedül csinálom saját magam. Egyik vállalkozás sem lesz egyből jövedelmező, nem azért szeretnék vállalkozni, hogy gazdag legyek.
De megint olyanokra kapok reakciót, ami bőven távol áll a kérdésektől.
Álomvilágban élek?! Ezt te sem gondolod komolyan..
Egyszerűen csak kiszeretnék menni 1-2 évre dolgozni és pusztán segítséget kértem.
Ezeket az odacsípéseket sosem értettem. Örülnék ha az ennyire pesszimista, negatív és elutasító válaszok között lenne egy-kettő indoklás is és nem csupán levegőbe beszélés. De hát ilyen a magyar mentalitás és a magyar ember, a közmorál mindig is megmarad ezen az alacsony szinten.
Angliából vagyok, nagyjából reális meglátás, de a kaja szerintem is kicsit több. Bár én ezen nem igazán spórolok, nem igazán kell ezen itt. Én is egyetem után jöttem ide. Nekem ez még csak a a harmadik hónapom itt, a spórolás része még nem jött össze, visszafizetem az adósságaimat először, ebben a hónapban pluszban még a kopott, eleve Hádából vásárolt százszor mosott gönceimet cseréltem le minőségi új ruhákra, meg vettem egy tabletet just for fun.
Ahol én élek, ott 400 fontért még egy szerény kis házat is lehet bérelni.
Ahol 8 órában foglalkoztatnak ott általában van egy fél óra nem fizetett kaja szünet is. Szóval csak .5 órával számolj.
Közlekedés is számold bele a költségeidbe, mert lehet ne sétatávolságban találsz melót.
Hány éves vagy egyébként mert az is befolyásolhatja a bért.
Egyébként olyan 1100 környékén vinnél haza. Abból kéne megélned.
A problémák amivel szembe kel nézned.
Rengeted ember elveszíti a unka helyét sokan fognak munkát keresni.
Lesz egy utolsó nagy roham külföldi munka vállalatokból akikkel szintén meg kell "küzdened".
A teljes idejű munka főleg betanított munkáknál nem olyan jellemző.
Elvileg a városban van több munkalehetőség is, ahová megyek. Tehát végülis max biciklit kell vennem vagy gyalog megyek. A városban nagyon ritka a buszjárat max napi 3-szor jár, elmondásuk szerint.
22 éves vagyok
A munkaveszítéssel számolok, viszont a piszkos munkát úgy tudom az a sztereotípia járja, hogy angolok nem szeretik elvégezni. A külföldről érkező munkások meg az elmúlt időszakával tömegével hagyták el csak a brexit miatt a szigetet, pláne a kialakult járvány miatt még többen indultak haza, akár véglegesen is.
Gondolom hogy új hal leszek a vízben, remélem sikerül megküzdeni.
Bár egyre inkább gondolkozok a maradáson, a félelem miatt.
Igen, a part-time munkákat nagyon el szeretném kerülni és tudom, hogy az ilyen kétkezű munkáknál meg ez a jellemzőbb :(
Köszönöm a válaszod!
Igen, számolni kell extra, hirtelen jött kiadásokkal de egyelőre nem tudom mire számíthatok. Teljesen más világ, elszakadva az ismerősöktől, más kultúra és más ingerek. Nehéz lesz az biztos, nagyon nehéz de úgy érzem képes leszek megfizetni az árát. Persze előre semmit sem lehet tudni.
Most június 8 után érkezőkre két hét karantén vár, ebbe pedig nem akarok beleesni, úgyhogy megvárom még ezt Boris eltörli, remélem 1-2hónap és nem ezzel akar a második hullámra felkészülni..
A telóvásárlást nem nagyon értem. Miért kellene előfizetésre vennem telefont?
Építő jellegű véleményeidet köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!