Egy kis empátiát kérnék egy, a lentebb leírt szituációval kapcsolatban olyan vállalkozoktól, akik munkaadók, hogy mégis mit tennének?
Tegyük fel, hogy Jolika az embered. Ha Jolika dolgozik, legalább a jelenlegi fizetését meg szeretné keresni nálad is. Ahhoz, hogy nettó 200 körül kapjon, neked 380 ezerbe lenne minden hónapban. Erre rájön a KATA, meg még az az összeg, amiből te kívánsz megélni, plusz az egyéb költségek. Szóval olyan havi 7-800 ezer bevételnek lennie kell és éppen működik a vállalkozásod.
Inkább könyvelő el beszélj, hogy milyen adózást ajánl, hogy a költségeid elszámolhatók legyenek illetve nem biztos, hogy az elején egyből alkalmazottal kell nyitni.
"még nem tudod mennyi megrendelésed lesz,de a számok,illetve a megérzésed alapján tudod hogy jó lesz,"
Milyen számok?
Merthogy megérzésre nem adnak semmit a boltban. Beleéltem magam a helyzetbe és azt mondom: én biztos nem mennék el csupán jutalék alapú fizetésre, mert ha rossz a megérzésed, akkor végigdolgoztam melletted egy hónapot és nem kapok semmit, mert "bocs, mégsem úgy jött a bevétel, mint terveztem".
Min. nettó 100 ezer ft alap és arra jöhet a jutalék, persze ehhez tudni kéne azt is, milyen elvárások vannak: pl idegen nyelv használata szükséges-e, napi hány órai munka, stb. ? Merthogy egy induló vállalkozásba akár napi 10-12 órai munkát is bele kell tenni - annyit nem dolgoznék nettó 100-ért.
Engedd el a katat, ha Te alkamazottat akarsz tartani.
Jutalékért nem fog menni az alkalmazása, támogatottat frissen érettségizetett kivezsel munkaügyiből , eleve a bértámogatásod is bevétel lesz, ami csökkenti a kata bevételi lehetőségét a tényleges vállakozói ( üzleti/üzemi) bevételeidnek, a költségelszámolás hiánya meg bér és járulékra alkalmazottra alapból hátrány.
Ha annyira jó a "megérzésed", akkor nem az éves 12 millió a cél, ahhoz hogy alkalamzottat tarts, meg végképp nem annyi, mégha kezdetben akár támogatással is foglalkoztatod, 3-8 hónapig.
Én alkalmazottat Efoba veszek fel, 1-3 hónapra, ha jó, akkor utána munkaügyiből kiveszem 8+4 hónapra, utána marad állományba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!