Volt olyan, aki átképezte magát programozóra, OKJ-t/rövid bootcampet végzett/autodidakta tanult, mégis elhelyezkedett?
Van itt olyan, aki:
- nem 140 az IQ-ja,
- nem egyetemen tanulta a programozást,
- 1 éves OKJ-n, 3 hónapos bootcampen tanult (tehát tipikusan az esélytelen sulik),
- NEM ez volt évek óta a hobbija!!!!!
Fentiek ellenére mégis elhelyezkedett ezzel?
Hogyan tudtatok elhelyezkedni?
Ha nem tudtatok, mi volt a B-terv?
Az a baj, hogy én is ezt tapasztalom. Plusz pont belőlünk van túlképzés.
Tudom, én is írtam már ki kérdést és látom, hogy mások is írnak ki, rendszeres ez a téma itt. Mert kétségbe vagyunk esve.
Mit tegyek?? 1,5 éve kőkeményen, lelkesen tanulok. Kiválasztottam egy irányvonalat, ami érdekel (de több másikban se vagyok totál buta), megszerettem az egészet.
A gyenge suli végén járok (ha egyáltalán levizsgázok, mert ott is durván keresztbe tettek), de elég sokat tanultam mellette, egész nyáron is, és tavaly áprilisban voltam azon a szinten, mint amit a tanárral a végére elértünk.
Van LinkedIn profilom, van Github repo, azon egy projekt, amin közel két hónapot dolgoztam, a lelkemet is kitettem. Nyilván szörnyű minőségű, kevés, gyenge, tele antipattern-ekkel, elvi hibákkal, kódismétléssel. De én a lelkemet kitettem.
Egész egyszerűen mit lehet tenni, hogyan lehet elhelyezkedni?
A világpiaci növekedés megállt, nyakunkon a recesszió - egyes iparágakban állítólag már most tart.
Lassan nem tudom fizetni a számláimat.
Egész egyszerűen mit tegyek?
Nem látok már kiutat, az öngyilkossághoz még csak tippeket se lehet találni a neten (nemcsak ez lenne az okom rá).
Az Epam nemsokára elválik, hogy sikerül-e.
A KKV-k szimpatikusabbak, mint a multik, de szerintem már Budapest összes progis pozíciójára beadtam már minimum egyszer.
Fél nyáron HackerRankseztem.
Ősszel elég volt az algoritmizálás a sulikban.
Clean Code-s Udemy Kurzust néztem végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!