A barátom szerint egy koldus is jobban él nálam, ti mit gondoltok?
Nagyon rossz munkám van,éhbért fizet,nem elég semmire és soha semmire nem fog belőle jutni. Ezért nagyon takarékosnak kell lennem. Az átlagbérem havonta 158 ezer FT nettó, ebből 132 ezret tudok átlagosan félretenni, és havi átlag kiadásom 25 ezer forint.
Sajnos még nem sikerült teljesen elsajátítanom a megtakarítás müvészetét, mert havonta jellemzően 10 ezer Forint szükségtelen kiadásom is van ami pocséklás, számításaim szerint 15 ezer forintból ki kell jönnöm egy hónapban.
Nyilván ezt úgy tudom elérni hogy szüleimmel lakom és nem kérnek rezsit vagy lakbért, a kaját úgy oldom meg hogy munkahelyemen a bérhez jár ingyenes étkezés, ott jól lakásig eszem amikor nem dolgozom pedig böjtölök vagy kenyeret eszem vizzel. Internet számlám van ezen kivül, meg borotvát szoktam olcsót használni egy hónapig amig már nagyon nem húzza arcszörömet, olcsó borotvahabot használok, olcsó fogkrémet, fodrászhoz 3 havonta 1szer megyek, ezenkivül d vitamin amit szoktam venni. Nagy ritkán veszek kólát havonta 2-szer mint felesleges kiadás. Nem utazom nem megyek sehova nincs társasági életem szinte semmi, csak azért hogy tudjak egy kis pénzt gyüjteni, kevés barátom közül egy szerint ez már túlzás és koldus is jobb élete van.
Kérdező, inkább fektess abból a pénzből magadba is, pl képezd magad és jobb esélyed lehet egy jobban fizető melóra.
Ismerősöm rágyúrt a nyelvre és élményt hajózni, egyből óceánjáróra. Kaja, szállás adott, igaz sokat kellett dolgozni, de a fizuja 90%a a zsebében maradt, plusz bejárta a világot, New York, Oslo, Hongkong, Rio, Sydney... mindenütt járt és amikor hazatért még pénze is volt.
Ha neked a spórolás a lényeg, akkor ilyen munkák felé nyitnék. Persze előbb egy kicsit bele kell fektetni, de megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!