Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A barátom szerint egy koldus...

A barátom szerint egy koldus is jobban él nálam, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz munkám van,éhbért fizet,nem elég semmire és soha semmire nem fog belőle jutni. Ezért nagyon takarékosnak kell lennem. Az átlagbérem havonta 158 ezer FT nettó, ebből 132 ezret tudok átlagosan félretenni, és havi átlag kiadásom 25 ezer forint.

Sajnos még nem sikerült teljesen elsajátítanom a megtakarítás müvészetét, mert havonta jellemzően 10 ezer Forint szükségtelen kiadásom is van ami pocséklás, számításaim szerint 15 ezer forintból ki kell jönnöm egy hónapban.

Nyilván ezt úgy tudom elérni hogy szüleimmel lakom és nem kérnek rezsit vagy lakbért, a kaját úgy oldom meg hogy munkahelyemen a bérhez jár ingyenes étkezés, ott jól lakásig eszem amikor nem dolgozom pedig böjtölök vagy kenyeret eszem vizzel. Internet számlám van ezen kivül, meg borotvát szoktam olcsót használni egy hónapig amig már nagyon nem húzza arcszörömet, olcsó borotvahabot használok, olcsó fogkrémet, fodrászhoz 3 havonta 1szer megyek, ezenkivül d vitamin amit szoktam venni. Nagy ritkán veszek kólát havonta 2-szer mint felesleges kiadás. Nem utazom nem megyek sehova nincs társasági életem szinte semmi, csak azért hogy tudjak egy kis pénzt gyüjteni, kevés barátom közül egy szerint ez már túlzás és koldus is jobb élete van.

2020. máj. 2. 17:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem teljesen jól nyomod. Nincs költséges hobbi v barátnő, ami viszi a pénzt, nem akarsz autót fenntartani (most), teljesen logikus, hogy elteszed amit lehet.

Az jó, hogy tudsz spórolni. Viszont ha később minőségibb életet szeretnél élni akkor egy idő után már nem lehet tovább spórolni. Sokkal egyszerűbb a bevételeidet növelni 160-ról 200 ezerre, mint további 40 ezerrel kevesebbet költeni.

Ezért azt javaslom, hogy ezen a területen gondolkodj: mi az, amit tanulhatnál, vagy milyen képességre tehetnél szert amivel többet tudnál keresni.

2020. máj. 2. 17:38
 12/32 A kérdező kommentje:

Mehettem volna gyárba netto 200-250 ért, na persze most a válság miatt ez erősen felejtős....

De igen növelésen gondolkozom én is

2020. máj. 2. 17:39
 13/32 anonim ***** válasza:
88%

Nem azon kellene gondolkodni, hogy kevesebbet költs, hanem hogy többet keress. 6 éve én is ennyit kerestem, csak nem élhettem a szüleim nyakán. Most meg úgy teszek félre havi 200at, hogy meg se érzem.

Szóval ha vége a válságnak, gondolkodj, hogyan keress több pénzt. És valamire költs, amitől jobban érzed magad. Mert amit csinálsz, az nem élet,csak vegetálás.

(Amúgy szerintem troll, visszatérő kérdés ez is.)

2020. máj. 2. 18:56
 14/32 A kérdező kommentje:
Ember jó neked a buborékvilágba hogy 200 ezret félreteszel gond nélkül az 500+ nettódbol de képzeld sokan nem keresnek annyit, vagy választ hogy soha semmije se lesz elszorakozza , vagy sporol de nem szorakozik
2020. máj. 2. 19:03
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
Épp ezt mondtam, hogy én is innen kezdtem, csak továbbtanultam.
2020. máj. 2. 19:18
 16/32 anonim ***** válasza:
93%

Mennyi idős vagy? Szerintem ez így nem élet. Megvonsz magadtól mindent, elmegy a fiatalságod. Saját háza, lakása nem nagyon lesz az embernek hitel nélkül, kivéve ha nem vesznek neki egyet, örököl vagy nyer a lottón.

A másik, hogy egyedül nem fog menni. Lehet hogy te nem szeretnél feleséget, családot,bár hasonlóan zsugori szemléletű csajt keress majd, mert egy átlag embernek ez bizarr, amit magaddal művelsz. Másrészt ketten könnyebb, mert 2 fizuból könnyebb félretenni.

Szerintem is inkább a bevételedet próbáld növelni, mert egy csöves is többet költ magára. Ruházkodást hogy oldod meg? Turkáló vagy hordod, amíg szét nem feslik?

Nekem volt ilyen fillérbaszó ismerősöm, nagyon igénytelenek voltak a ruhái, hiába volt tiszta, kopott nadrágok, feslett pólók, széttaposott cipők... Tudott volna venni magának rendes ruhákat, de ő se költött magára annál többet, mint ami a létminimumhoz kell, plusz ehhez párosult egy erős gyűjtögető hajlam is.

Kezdj inkább élni.

2020. máj. 2. 19:26
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a baratodnak.

Ennek meg egy koldus is jobban el.

Te nem elsz, hanem vegetalsz.

Amugy ja, csinaltam hasonlot, de kozel sem ilyen mertekben, csak: nem hasznaltam tomegkozlekedest es keves kajat ettem, olcson es par ruham volt. Ja 33-36-os meretem volt nokent. Bomban neztem ki az is tuti.

Egy bizonyos hatar ala menni mar total felesleges egyebkent.

Inkabb a bevetelt kell novelni.

Az a jobbik modszer.

2020. máj. 2. 19:28
 18/32 A kérdező kommentje:

Addig hordom amig teljesen szét nem megy a ruha rajtam,amúgy van egy nyári meg téli viseletem és ennyi,de egyébként rendes minöségire cserélem le miután szétmegy, viszont ez nagyon hosszú folyamat, előzőek 10 évet is kihúztak, szóval nagyon olcsón megoldom a ruházkodást, mivel szinte sohasem veszek újat.

Persze ebben igazatok van hogy növelni kellene valahogy majd a bevételt, de nyilván akkor sem fogom elverni a pénzt, csak arányosan picivel többet adhatok majd ki.

2020. máj. 2. 21:09
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
Te beteg vagy.
2020. máj. 2. 21:19
 20/32 A kérdező kommentje:
Probálom a rossz helyzetemből a legtöbbet kihozni, itt sokszor látom hogy 500+ felett keresnek, elhiszem hogy úgy tellik ruhára hetente új, de ebből a pénzből nem
2020. máj. 2. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!