Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A barátom szerint egy koldus...

A barátom szerint egy koldus is jobban él nálam, ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz munkám van,éhbért fizet,nem elég semmire és soha semmire nem fog belőle jutni. Ezért nagyon takarékosnak kell lennem. Az átlagbérem havonta 158 ezer FT nettó, ebből 132 ezret tudok átlagosan félretenni, és havi átlag kiadásom 25 ezer forint.

Sajnos még nem sikerült teljesen elsajátítanom a megtakarítás müvészetét, mert havonta jellemzően 10 ezer Forint szükségtelen kiadásom is van ami pocséklás, számításaim szerint 15 ezer forintból ki kell jönnöm egy hónapban.

Nyilván ezt úgy tudom elérni hogy szüleimmel lakom és nem kérnek rezsit vagy lakbért, a kaját úgy oldom meg hogy munkahelyemen a bérhez jár ingyenes étkezés, ott jól lakásig eszem amikor nem dolgozom pedig böjtölök vagy kenyeret eszem vizzel. Internet számlám van ezen kivül, meg borotvát szoktam olcsót használni egy hónapig amig már nagyon nem húzza arcszörömet, olcsó borotvahabot használok, olcsó fogkrémet, fodrászhoz 3 havonta 1szer megyek, ezenkivül d vitamin amit szoktam venni. Nagy ritkán veszek kólát havonta 2-szer mint felesleges kiadás. Nem utazom nem megyek sehova nincs társasági életem szinte semmi, csak azért hogy tudjak egy kis pénzt gyüjteni, kevés barátom közül egy szerint ez már túlzás és koldus is jobb élete van.

2020. máj. 2. 17:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
160at keresek, ennek jó része elmegy albira, valamennyit félreteszek, de a többiből élek. Nekem rezsit kell fizetni és anyuci se főz, mos. Viszont élek. Eljárok szórakozni, veszek magamnak időnként ruhákat (párhavonta). Lehet, hogy nem lesznek hamar millióim, de ha visszatekintek erre az évekre jó érzés tölt el, mert egy csomó jó élményben volt részem a párommal és a barátaimmal.
2020. máj. 2. 21:52
 22/32 anonim ***** válasza:
92%
Telne ebből is normális életre, ha nem lennél zsugori.
2020. máj. 2. 21:57
 23/32 A kérdező kommentje:

Gratulálok de gondolom a párod állja a rezsi meg az albi felét.

Mert a szegényebb környéken is ahol én élek rezsi+albi 100 ezer körül van.

De lényeg az hogy késöbb csak magamra számithatok és ennyiböl nem sok jól látok

2020. máj. 2. 21:59
 24/32 A kérdező kommentje:
Hidd el hogy nem telik erre szokták mondani hogy éhenhalni sok,de jól lakni kevés.
2020. máj. 2. 22:06
 25/32 anonim ***** válasza:
86%

"Gratulálok de gondolom a párod állja a rezsi meg az albi felét."

Lol, te meg a szüleiddel élsz és egy vasat se adsz haza.

2020. máj. 2. 22:24
 26/32 anonim ***** válasza:
84%

Te nem spórolós vagy, hanem egy zsugori ember, aki a saját szarát is megenné.

Jó eséllyel soha nem lesz párod.

2020. máj. 2. 22:29
 27/32 A kérdező kommentje:

Takarékos vagyok nem zsugori.

Te többszörösét keresed mint én így könnyü itélkezni de hasonló élethelyzetben te is így élnél

2020. máj. 2. 22:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
te így jól érzed magad? mert ha igen, akkor semmi gond, nem kell azzal foglalkozni, hogy ki mit mond. egy "normális" embernek ez valóban vegetálás, de ha neked megfelel, akkor nem értem miért kellene mások véleményére adni. ha meg nem felel meg, akkor mint előttem is leírták, nézz utána, hogy hogyan tudsz többet keresni.
2020. máj. 2. 23:05
 29/32 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező:

Semmi gond nincs ezzel. Céltudatosan költekezel. Szerintem az a 10 ezer belefér havonta.

Én 280 nettót keresek, de fizetek albérletet, van barátnőm és költöttem önképzésre is a vállalokzásom miatt. Így eddig kb nullára jöttem ki.

Májusban el tudok rakni kb 40 ezret meg jön be egy projektből 140 ezret.

Júniustól kb 95 ezret tudok félretenni havonta, amivel nem annyira vagyok elégedett. Szeretnék legalább havi 120 ezret eltenni.

Amúgy egy apró tipp, bár nem írtad hogy csinálod a megtakarítás ezen részét.

Mikor megkapod a fizetésed, tedd el azt a részt külön, amit el akarsz tenni. Például külön bankszámla vagy hasonló. Tekints úgy rá, mintha egy számlát fizetnél és fizetéskor ki kell fizetned.

Esetleg ha elégedetlen vagy a megtakarításod nagyságával, akkor még mehet a kockás füzet, de szerintem ha tartod ezt a szintet, már az is elég jó.

Esetleg ha van még szabadidőd és kedved pluszban dolgozni, akkor tudok adni tanácsokat privátban ha érdekel.

2020. máj. 3. 01:55
 30/32 anonim ***** válasza:
83%

Én is spórolós vagyok, de ez már duuurva!

Kérdező, le fogsz esni a székről, de én a csak 147-et kapok kézbe, mégis jobban érzem magam, mint te. Saját lakásom van ugyan (amit külföldi munkából hoztam össze pár év alatt - szerintem megéri, ha valakinek a lakás az egyetlen anyagi célja).

Rezsit kell fizetnem, telefont, internetet, kaját, de azért néha belefér egy kis szórakozás, meg új ruha, meg fodrász, szerintem ez sokat tesz ám hozzá az önbecsülésedhez!

Párom nincs, de ha lenne, sem költöznék vele össze esküvőig, vagy legalább eljegyzésg, szóval egyáltalán nem spórolás miatt keresnék párt.

2020. máj. 3. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!