Egy karbantartó miért kap több fizetést, mint egy gyári munkás?
A karbantartas egy ilyen jellegu munkakor. En is voltam karbantarto technikus, kesobb mernok is. A munkaido haromnegyedeben, de legalabb a feleben valoban semmi hasznosat nem csinaltam. Tobbek kozott ezert is hagytam ott oket relative gyorsan. Volt egy projekt munkam, egy cegnek dolgoztam 3 honapig alkalmazottkent, egy indulo multihoz kozvetitettek ki karbantarto mernokoket az uj gyartosorokra, amig osszeszedik a sajat brigadot. Pontosan az volt a motto amit itt valaki mar leirt, akkor dolgoztok jol ha nem csinaltok semmit. Netto 450-550 eft alap berekert. De mire osszeszedtuk az akkori kollegaimmal azt a munkatapasztalatot, hogy barmelyik gyartosorban barmilyen eszkozzel problema volt 10-15 percen belul megtalaltuk a hiba okat, az fejenkent 5-10 ev villamosmernoki munkat igenyelt az iparban. 12 oras muszakban dolgoztunk, a munkaltatonk 250eft/muszak/fo aron szamlazott a multinak. Es valoban volt olyan, hogy egesz nap semmit se csinaltunk. Viszont ha megall egy soron a termeles ~1 orara, az nem 6 de sok helyen nem is 7 szamjegyu bevetel kieses a multinak. Legelso munkahelyemen (TV gyar) nem volt raktarozas, a termeles nagyon magas darabszammal dolgozott, ha megcsuszott a gyartas a fuvarozoktol kezdve a beszallitokon at, mindenki megallt. Ott volt olyan "juttatasi rendszer" hogy ha 5 percnel tobbet all a gyartosor, a karbantartoknak brutto 10 eft-al csokken a fizuja. Volt olyan honap, hogy kozel minimalbert vittunk haza. Ott sem dolgoztam sokaig.
Sok jo szakember van a piacon, de nem mindenki kepes arra, hogy nyomas alatt par percen belul megtalalja es kijavitsa a hibat egy felautomata gyartosoron. Nyilvan van egy olyan oldala is, hogy ebbol lesz a ganyolas. A jo karbantarto valahol kozeput dolgozik, kevesen vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!