Terhesség ideje alatt kirughatják?
Figyelt kérdés
Van egy lánybarátom aki terhes és nagyon elvan kenődve, mert szereti a mostani munkahelyét és nem akarja ott hagyni a terhesség miatt. Az a kérdésem, hogy mi a legjobb lehetősége ezügyben? (Nem megeröltető munka)2020. máj. 1. 17:17
21/30 A kérdező kommentje:
Az hogy csak 4 héttel előtte mehet szabadságra, nem csak abban az esetben igaz, ha a munkáltatóval nem tudnak korábbi kezdetben megegyezni? Ezzel arra célzok, hogy jogilag megteheti-e, hogy pl 8 héttel a kiírt időpont előtt kezdi meg, amennyiben megtudtak egyezni?
2020. máj. 1. 22:05
22/30 anonim válasza:
Leírom újra. Szülési szabadságra legkorábban 28 nappal a kiírt dátum előtt mehet. Sima szabadságra mehet előtte is, ha megbeszéli a munkáltatóval. Nekem is van kolléganőm, aki júniusra van kiírva, és már szabadságon van, és majd ha az elfogyott, elmegy szülési szabadságra.
(rendes szabi alatt fizut kap, szülési szabadság alatt pedig csedet, ami a bruttó fizu 70%-a, és ebből 15%szja-t vonnak).
23/30 A kérdező kommentje:
Jolvan igy már világos, köszi! Bocsi csak elég hirtelen ugrottam bele a témába, ezért nem volt tiszta teljesen
2020. máj. 1. 22:23
24/30 anonim válasza:
Illetve nem tudom, írtuk-e, de csed/gyed akkor jár majd, ha a szülést megelőző 2 évben lesz 365 nap munkaviszonya, különben a 3. gyerekre is gyest kap csak.
25/30 A kérdező kommentje:
Ezesetben marad a gyed, mert nincs meg ez a feltétel sajnos
2020. máj. 2. 09:33
26/30 anonim válasza:
Marad a gyes. Ezek fontos egybetűs különbségek. A gyed max 160ezer, a gyes meg fix 28.
27/30 anonim válasza:
Nem kukacoskodni akarok, de ha már nem próbaidős, akkor több, mint 3 hónapja dolgozik, a terhesség meg 9 hónap, biztos nem jön össze az egy év? Vagy már próbaidő alatt teherbe esett csak titkolta?
28/30 A kérdező kommentje:
Bele lehet ebbe zavarodni 😅 őszintén szolva ezt nem tudom. Mármint, hogy mióta terhes. Nekem 2 hete mondta el, az biztos :D
2020. máj. 3. 18:14
29/30 anonim válasza:
Na ezért mondtam két oldallal ezelőtt, hogy teljesen feleslegesen kérdezősködsz.
30/30 anonim válasza:
Ha megtudná oldani akkor home office. Az most nagyon megy! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!