Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Terhesség ideje alatt kirughat...

Terhesség ideje alatt kirughatják?

Figyelt kérdés
Van egy lánybarátom aki terhes és nagyon elvan kenődve, mert szereti a mostani munkahelyét és nem akarja ott hagyni a terhesség miatt. Az a kérdésem, hogy mi a legjobb lehetősége ezügyben? (Nem megeröltető munka)

2020. máj. 1. 17:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%

Ne haragudj, de egyik kérdésednek sincs se füle, se farka. Erre így nem lehet felelősséggel válaszolni.

Harmadszor terhes, nyilván tudja, hogy megy ez. Meg amúgy számoljunk kicsit. A "nagy" 2,5 éves, a kicsi 1,5 és megint terhes, de közben dolgozik. Szerintem itt valami nem stimmel.

Jöjjön vissza ő egy normális kérdéssel.

2020. máj. 1. 18:52
 12/30 A kérdező kommentje:
Miközben dolgozik nyilván vigyáz valaki a gyerekekre. De nem értem milyen logikátlanság van a kérdésemben. Beismerem kicsit zavaros a fogalmazás, de azokra a kérdésekre megkaptam választ amire szerettem volna. Csak a szabadság ideje alatt lévő anyagi juttatással kapcsolatban nem :)
2020. máj. 1. 19:02
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szabadság? (Erre utaltam, hogy nem világos, mire gobdolsz.)

Másrészt igen, kaptál válaszokat, majd továbbadod a barátnődnek, aztán szembejön a valóság, hogy jaaaah, nem is úgy van, mert nem jól írtad le a körülményeket.

Most pl. Milyen juttatás jár a szabadság alatt. Rendes éves szabi? Akkor fizetés. Vagy szülési szabadság? Táppénz? Miről beszélünk?

2020. máj. 1. 19:18
 14/30 A kérdező kommentje:
A szülési szabadságra utaltam vissza. Erre vonatkozóan érdekelne, hogy jár-e ezidő alatt valamilyen anyagi juttatás! :) Máshonnan is tájékozódok ezügyben, csak hirtelen a GYIK jutott eszembe, és azért nagyrészt hiteles válaszokat kapni.
2020. máj. 1. 19:26
 15/30 A kérdező kommentje:
Ui.: Amilyen válaszokat itt kapok, azoknak utána nézek az erre vonatkozó törvényeknél is, de nekem így egyszerűbb megtudni amiket szeretné(n)k
2020. máj. 1. 19:28
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Szülési szabadság alatt ugyanazt kapja, mint az előző 2 gyereknél. Csedet. Utána pedig fizetés nélküli szabadságra mehet, és a gyerek 2 éves koráig gyedet, utána 3 éves koráig gyest kap. De ezt ő tudni fogja, hiszen ezeket most is igénybe veszi.
2020. máj. 1. 19:45
 17/30 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti nem tudja, mert az első 2 gyereknél még nem tudott dolgozni. Isten háta mögötti faluban laknak ahol örül az ember ha közmunkája van. Ezidő alatt a párja németországban dolgozott, úgy tudott normál körülmények közt élni a gyerekekkel. Ezt csak azért írom, hogy egész legyen a kép :) Köszönöm a válaszokat tényleg. Nektek talán nem nagy erőfeszítés, de neki jól fognak jönni! :)
2020. máj. 1. 20:30
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Közmunkán van? Mert azok többnyire határidős munkák. Ha határidős a munkája, akkor hiába terhes, ha letelik a szerződésideje, elküldhetik. Ahhoz, hogy kapjon pénzt a baba után kell valamennyi napnak lennie amit már ledolgozott. De ezt aki jobban tájékozott, eltudja magyarázni.
2020. máj. 1. 20:41
 19/30 A kérdező kommentje:
Nem, nem, bocsi, félreérthetően fogalmaztam. Egy gyárban dolgozik. Határozatlan idejű szerződése van
2020. máj. 1. 20:56
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Szülési szabadságra majd csak a kiírt dátum előtt 4 héttel mehet legkorábban. Addig adókedvezményt igényelhet, a betöltött 91. naptól már 3 gyerekre.
2020. máj. 1. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!