Csökkentheti a fizetésem terhesség alatt?
Eddig 8 órában dolgoztam. Most le akarja a főnök csökkenteni az órámat 6 munkaórára/nap. Arra a kérdésemre, hogy mi lesz a fizetéssel nem tudott válaszolni. Állítólag az állapotom miatt akarja.. Rám való tekintettel
Csak én nem hiszem el.
Szerződésmódosítással csökkentheti, de azt nyilván neked is alá kell írnod.
Ha nem írod alá, akkor onnantól ő dönti el, hogy mit kezd a helyzettel. Hivatalosan emiatt nem rúghat ki, de ha ki akar, akkor nyilván ki tud valamilyen indokkal.
Mivel terhes vagyok így milyen indokkal rúghat ki?
Nem vagyok védett ilyenkor?
Felmondhat, de a terhesség ideje alatt nem lép érvénybe!
Annyi, hogy amikor mennél vissza dolgozni, már nem lesz hova.
Nem csokkentheti viszont kotelezo konnyitett munkat adnia. Ne hagyd hogy palira vegyen.
Ki nem rughat. Neked meg nem kell alairnod a szerzodes modositast, akarmit is mond.
Munkaidő és a bér kötelező tartalmi eleme a munkaszerződésnek.
Ha ezekben bármilyen változás lenne, az csak úgy lehet, ha Te is írásban "áldásodat" adod rá, vagyis a szerződés módosítást alá írod.
Ha nem teszed, akkor marad hatályos a "régi". Kb. ennyi.
A munkáltató a felmondását köteles indokolni! Az indoknak valósnak kell lennie, vita esetén a bizonyítás terhe a munkáltatóé.
Terhesség alatt nem a munkaidődet köteles csökkenteni, hanem könnyített munkát kell biztosítania.
"Csak én nem hiszem el." Jól teszed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!