Megkárosításnak számít, vagy ezzel átverek valakit?
Figyelt kérdés
Tehát én egy faluban lakok, és egy 25 kmre lévő kis városba járok be dolgozni. A faluban lakok anyáméknál, oda szól a lakcímkártyám is, ezáltal kapok a főnökömtől bejárási támogatást. Viszont ha én beköltözök albérletbe a városba, de a lakcímem marad anyáméknál, és továbbra is kapom a bejárási támogatást, mert nem szóltam a főnöknek hogy most már nem vidékről járok, akkor azzal én törvényileg helytelenül járok el? Ha a főnököm fülébe jut hogy már nem vidékről járok, de a lakcímem továbbra is anyáméknál van, és felveszem a támogatást amit ad, akkor én jogtalanul veszem fel a pénzt? Vagy betudhatom albérlet támogatásnak onnantól? Ez csak elméleti kérdés.2020. ápr. 28. 08:54
1/3 anonim válasza:
A támogatás a bejelentett lakcímed és a munkahelyed közötti utazásra szól, vagyis ha a bejelentett lakcímed nem változik akkor jogszerűen veszed fel a támogatást. Az más kérdés, hogy ha a főnököd fülébe jut akkor esetleg összehúzza a szemöldökét. De az is lehet hogy egyáltalán nem fogja érdekeleni.
Ja és ne hazudozzál, nyilván nem elméleti a kérdés.
2/3 A kérdező kommentje:
Kössz. Nem hazudok senkinek, egyelőre otthon lakok anyámmal, csak megfordult a a fejemben, hogy napi 1 órát autózok, és a bejárási támogatás nem is futja a teljes utiköltséget. Viszont ha beköltözök a városba, akkor azt a napi 1 órát amit utazok, azt tudnám tölteni túlórával, és megmaradna a bejárási költségem, akkor kb nullán lennék költségben, mert a bejárási pénz meg a napi 1 túlóra az kifutná az albérletet plusz rezsit. Szóval kb nullán lennék anyagilag, és akkor legalább nem otthon laknék már anyámékkal legalább.
2020. ápr. 28. 09:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!