Nemetorszagban mennyi szamit jo fizetesnek?
Nem nagyon szeretnek beszelni rola itt az emberek, a neten nezegetek utana, de tok jo lenne tudni, hogy megis minek szamit, amit keresek. :D
Boltban dolgozom, arufeltoltokent, nem egy brutal munka, allando delelottos, teljes allas, 1500€ nettot kapok (a brutto 2000 valamennyi). Ez kozepkategorias, vagy inkabb a szar fele tendal?
Az éves átlagfizu Németországban 40.000 EUR, ami 3300 EUR egy hónapban.
Szóval jóval átlag alatti fizetést kapsz. Viszont több dolog is játszik a megélhetéssel kapcsolatban, pl melyik részén laksz, mit/mennyit dolgozol, mennyi a lakhatásod, eltartottak száma, stb. Magyar szemmel ez egy jó fizetés. De a kérdésed szempontjából nem, annyira nem fényes.
Münchenbe 4000 euróból éhen is halsz.
Csak egy lakás 1500 euró minimum,nyilván ha nem münkhen külsőn akarsz lakni Abdullal meg népes familíával,plusz a kaja az is egy 400 euro,és még nem tettél félre nem sportoltál,nem vettél ruhát,kocsit se említettem.
Vannak ennél rosszabbak is, sok emberrel találkoztam aki közvetítőn keresztül kap 1300 körül, több műszakért. Én pl. direktbe vagyok autógyárnál 3 műszakba és 2100 nettót kapok meg egy csomó bónuszt. Lakatos haverom 2300 körül kap egy műszakért, targoncások is annyit kapnak nálunk.
Aki itt 5000 euróval dobálózik az látszik fingja sincs mi hogy megy külföldön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!