Mi értelme van egyetemen tanulni?
nekem két diplomám van, egyiken se tanultam semmi értelmeset, de diplomás munkákhoz nyitotta ki az ajtót, a többi élelmesség és szerencse kérdése. akinek van életrevalósága, az megtalálja az útját diplomával vagy anélkül, akinek nincs, annak mindegy.
nekem kellett, hogy pont jókor legyek jó helyen és így kerültem olyan állásba, amiről rengetegen álmodoznak.
ha nem lett volna a diploma és a szerencse, akkor most valószínűleg munkanélküli lennék.
vagy arra a bátyámra lennék szorulva, aki ugyan elvégezte az egyetemet, de sosem vette át a diplomáját, tehát hivatalosan nincs neki, mégis átlagos jóval felüli életszínvonalat tudott magának teremteni.
szóval a diploma egy hátszél, ami kinyit olyan kapukat vagy megad olyan lehetőségeket, amiket adott esetben nem érnél el. nekem érdemes volt - a bátyámnak meg mindegy.
1) Lediplomázol
2) Ledoktorálsz
3) Specializálódsz
4) Kutatómunkákba kezdesz
5) Publikálsz, konferenciákra jársz... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!