Mekkora volt a legnagyobb anyagi veszteség ami ért eddig?
16. 2-es vagyok, a többiek nevében nem tudok nyilatkozni, de én tuti nem hazudtam - bárcsak úgy lenne, én lennék a legboldogabb.
de mi okom lenne rá, mondhattam volna még nagyobb random számot, ha az lenne.
nagyon sokat keresek, külföldön élek 15 éve, és (rengeteg) adósságon kívül mást nem tudok felmutatni, mert mindent elvesztettem, amit kerestem. nem egyszerre volt ennyim, szépen lassan havonta mindenem ide ment, 15 év alatt jött össze. remélem fogok tudni rajta változtatni.
20. az szép - olyan tőkéd lehet, amiről én csak álmodok egyelőre.
nálam pont fordítva van, a tőzsdéről kevés fogalmam van, nem is szeretem. sok sikert. remélem pár éven belül helyrerázódom én is.
#21:
Sok sikert kívánok a továbbiakhoz, remélem sikerül visszahoznod a dolgokat!
Én nem vagyok egy beszólogatós/kioktatós gennyláda. Nagyon is jól ismerem sajnos a szerencsejáték és a forex rossz oldalait is. Egyszerűen meg tudom érteni, hogy "ez van" alapon történnek ezek és nem azért mert az illető idióta lenne.
#23:
Soha nem jártam semmilyen pénzügyi/gazdasági/stb. iskolába vagy tanfolyamra.
A normál (elektronikai) tanulmányaim és részmunkaidő mellett önszorgalommal tanultam évekig a tőzsdéről és a hozzá kapcsolható mögöttes gazdasági ismeretekről, hírek elemzéséről, és minden egyébről, hogy a híreket értelmezni tudjam, mielőtt egyáltalán demo számlát nyitottam volna.
Pl. Ha x területen nem volt megfelelő az időjárás a búzának (és ennyi az alapinformáció), akkor emiatt már ráshortoljak annak a cégnek a részvényére, aki ezen terület lisztjével foglalkozik, mert a rossz termés miatt nem fogja tudni ellátni a megrendeléseket és esni fog a részvény értéke.
Meg kellett tanulnom a politikai befolyásokat is, hogy milyen bejelentés, milyen változást fog hozni az árfolyamban és milyen késéssel.
Ha valaki azt olvassa hírként, hogy a Karibi térségben óriási viharok vannak, az nem különösebben jelent neki semmit.
Én ebben viszont azt látom, hogy a LIND részvényeimet el kell adnom, mert a Lindblad nem fogja tudni megtartani a Karibi Hajótúrát, ami az egyik legnagyobb húzóerejük. Viszont vissza kell vásárolnom, ha leült a vihar, mert az újraindítása újra meg fogja dobni az értéküket.
Ha valaki azt olvassa, hogy x helyen 2 hét múlva kezd a vadászidény, akkor tudom, hogy a területi üzleteket ellátó lőszergyártó részvényeiből kell vennem, amikor megjön a hír, hogy mennyivel fogyott az állatállomány, akkor el kell adnom, mert az a csúcs (hiszen onnantól már fogyni fognak a vadászok), és gyorsan egyet shortolnom, hogy a szezonvégi csökkenésen is nyerjek.
-----
Ezeket azért írtam le, hogy meg lehessen érteni az alábbiakat:
NEM a tízmilliókon, százmilliókon van a hangsúly. Akkor is zavarna, ha csak párezer forintokról lenne szó!
Mert azért, hogy úgy tudjak daytraderként dolgozni ahogyan most, irdatlan mennyiségű tanuláson, ismeretszerzésen, stresszen, vagy éppen több alkalommal is kórházig juttató kialvatlanságon mentem keresztül (tekintve, hogy a világ összes tőzsdéjét nézve, 0-24-es a dolog), az elektronikai középsikolával+részmunkaidővel, majd a teljes munkaidős alkalmazotti léttel párhuzamosan!
#20 voltam.
UI.: Sorry a wall of text-ért.
#27:
Akkor próbáld meg újra...
"hogy úgy tudjak daytraderként dolgozni ahogyan most"
MOST...most vagyok daytrader. Nem akként kezdtem. Az első másfél évem 4-7 napos, esetenként többhetes, illetve 1-2 hosszútávú pozíciókból állt.
Utána inkább áttértem a daytrade-re. Természetesen folytatom a párnapos, vagy akár hosszútávú pozíciók kezelését is.
Mellesleg a fenti példákból egy igencsak daytrade.
Az egyik a politikai bejelentések. A tőzsde nagyon gyorsan reagál. Általában 10 perc elég. Ha van egy élő tájékoztató 11:00-tól 12:00-ig, és 11:15-kor elhangzik olyan, ami befolyásolja egy részvény árát, akkor az 11:25-kor már meg is jelenik.
De például ha már hírek, a CES 4 napja alatt is, a show-n jelen lévő cégek részvényei nagyon durván ugrálnak pár percenként, ahogy jelennek meg a hírek különböző nyelveken, különböző szempontokból.
----
Mondjuk nem is értem, miért állok le tanítgatni egy olyan embert, aki egy szót ragadott ki a mondatomból, majd azt összekötötte a teljesen különálló bekezdéseimmel...
Peched van, én tényleg daytrader vagyok, ezért merek hangosan röhögni ezen a sok marhaságon amit itt előadtál.
1, Jó hírekre is reagálhat a piac rosszul, és rossz hírekre is jól. Valamint nem lehetsz minden ő létezinformáció birtokában, ezért az irány legtöbbször nem megjósolható.
2, Hogyan is jutsz te a CES4 hírekhez? Milyen csatornán, mennyi idő alatt? A piac AZONNAL beáraz mindent. Szó szerint azonnal, pár másodperc alatt!
3, Aki tud kereskedni rövid távon, az tehnikai alapon teszi ezt. Úgy látszik tőled ez nagyon messze áll.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy oktatóként itt vadászol amatőrökre, hátha valaki beveszi ezt a szöveget, és rád ír. :D :D
A lényeg h. megnyerd az örök életet,es elhess abban az orszagban amit"szem nem.latott, ful nem.hallott , emberi elme el sem gondolt amit Isten tervezett azbot szeretoknek"
Ha nem : amikor meghallsz MINDENT elveszítettél es Isten elõtt amikor megálsz mit teszel majd.
Isten hív teged ,tizeket is ma, ne legyetek kemenyszívuek, mert ha elutasitod a bunbocsanatot ,kegyelmet, azt h engedelmes legyel ,orokre banhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!