Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki jelentkezik egy...

Ha valaki jelentkezik egy állásra, az miért várja, hogy pár napon belül visszajelezzenek neki? (Nem gondol arra, hogy valaki épp a 3 hónapos próbaidejét tölti? )

Figyelt kérdés

Feladtunk egy álláshirdetést, beírtuk, hogy 3 hónap a próbaidő, jelenleg a 3. jelentkező a 4. napját tölti.

Aztán most hívogatnak a jelentkezők, hogy miért nem jeleztünk vissza?! Nem is értem, elvégre az első 2 jelentkező nem vállt be - ilyen alapon az első próbaidős után mindenkit le kellett volna mondani... majd újrahirdetni az állást, a második után szintén mindenkit lemondani... majd újrahirdetni az állást és most szintén mindenkit lemondani...

Nem értem a jelentkezőket, miért várják el a visszajelzést, lehet, hogy csak 1 hónap múlva jelzünk vissza, hogy aktuális az állás...

(Amúgy aki visszahív, annak az önéletrajza megy is a kukába.)

2020. ápr. 6. 20:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

mIért az elsőt vettétek fel? Csak átgondoltátok a 70-ből, hogy ki legyen a megfelelő, ehhez azért kell pár nap. Nem kell 5 forduló, felesleges. Nem gondoltátok át, azért van már a 3. próbaidősötök 8 nap alatt.

Azt ugye tudod, hogy most több jelentkező lehet, mint pl. tavaly április 29-én, esetleg január 25-én? Most ilyen a helyzet, akit kirúgtak, szeretne minél hamarabb munkába állni, vagyis érdeklődik, "tűkön ül", hogy mikor talál már állást, mert dolgozni szeretne, nem pedig késni és hamarabb befejezni a melót. Tehát, van egy listája, hogy hova küldte, melyiknek örülne, persze, hogy telefonál, ha van megadva szám. Nyilván kell egy udvariasság telefonon keresztül, ezt is megértem, de azért, mert vki érdeklődik és esetleg még értelmesen is, az önéletrajzát nem kellene a kukába dobni... Ja, hogy mind ilyen. Akkor ok.

Kulturáltan is meg lehet kérdezni, hogy van-e már döntés, és azt is megértem, hogy nem írtok mindenkinek vissza. Mert mi van, ha visszaírtok mindenkinek, közben meg nem válik be a jelölt? Bocsánat, de meggondoltuk magunkat, jöjjön már be holnapután. Ezért kell átgondolni, hogy kit vesztek fel és akkor már talán lehet látni, hogy marad-e és lehet visszajelezni.

2020. ápr. 6. 21:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Normális helyen, ha meghirdetnek egy munkát, bejön rá x önéletrajz, majd azok alapján behívnak mondjuk 6-8 embert interjúra (1-2 kör), a többinek megköszönik a jelentkezést. Szóval viszonylag hamar eldől kik azok, akik szóba jöhetnek,ezért érdeklődnek. Az interjúk után kiválasztanak 1et, akit felvesznek, meg megtartanak 1-2-t talonba, ha az első nem válik be.

Azért interjú, esetleg fizetett próbanap után csak lehet találni normális embert, aki megfelel az igényeknek.

Viszont ehhez olyan hirdetés szükséges, ahol tisztán le van írva mit kell csinálni, mi az elvárás, és akkor jó eséllyel jelentkezik olyan is, aki tényleg odavaló.

2020. ápr. 6. 22:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarod, hogy hívogassanak, minek adtatok meg telefonszámot a hirdetésben?

"Amúgy aki visszahív, annak az önéletrajza megy is a kukába."

Az ilyen hozzáállás miatt olyan rossz az általános vélemény a HR-esekről, bár a leírtak alapján kétlem, hogy a kérdező az lenne.

2020. ápr. 7. 05:32
 14/17 anonim ***** válasza:
63%

Írhattatok volna egy körlevelet az esélyeseknek, hogy az állást betöltötték, de ha ismét megüresedik, keresni fogjátok. És meg is van oldva. Így mindenki azt hiszi, hogy még nem történt meg a kiválasztás, és érdeklődnek, hiszen semmilyen visszajelzést nem kaptak.

Egyébként én megértem a kérdező oldalát is, ha lemond mindenki mást, miután felvett valakit, és az az egy nem válik be, akkor ő lesz kellemetlen helyzetben, hogy mégis valaki mást kell felvennie. Pont erre jó egy olyan levél, amiben ez normálisan le van írva.

2020. ápr. 7. 08:19
 15/17 anonim ***** válasza:
83%
Ez egy troll.
2020. ápr. 7. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szeretném hinni hogy ez csak valami kamu, de vannak ennél cifrábbak is a munka világában. Hihetetlen. :DDD
2020. ápr. 7. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne ez úgy menne, hogy megnézik és keresnek is hanarosan. Sok helyre jelentkeztem, volt olyan meg se nézték, majd telefonáltam, mi lesz már kellek, nem, mondja meg. Volt, hogy kiderült mehetek rögtön, csak cseszték megnézni. Volt olyan elmentem személyesen.. Azt se tudták bent, hogy van állás meghirdetve. Ehhez képest külföldi tapasztalat is van.. Sok helyen még aznap jeleznek. Itthoni munkakeresés 80%-a vissza se jelez, kérdezem, akkor mi a.... - nak hirdet? Minimum egy körlevél most nem, de amint lesz megint úgy felvehetjük Önnel a kapcsolatot. Nem.. Megnézi a sok birka, visszaigazolás róla, majd semmi... Egy állásra szerintem nem hónapok után akár alkalmazottat, hanem azonnal, de ha visszajelezni lusták, akkor, jó, hogy elmegy az ember személyesen vagy felhívja. Isten mentsen ilyen dilettánsoktól, mint a kérdező is.
2020. ápr. 8. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!