Meddig érdemes várni, hogy visszajelezzenek?
Szeretnék munkahelyet váltani, mert itt horror van :(
Ma elküldtem az önéletrajzomat egy céghez, hirdetés útján.
Szerintetek meddig érdemes várni, hogy visszajelezzenek? Ez nagyon jónak ígérkezik, de nagyon hamar akarok váltani.
Attól függ, hogy milyen cég. Én például évekkel ezelőtt úgy jártam, hogy azonnali hatállyal fel kellett mondjak a munkahelyemen. Elkezdtem keresgélni, rengeteg önéletrajzot szétküldtem, majd el is helyezkedtem egy hónap múlva. Néhány banki állásajánlatra is jelentkeztem, de ezek kb. a jelentkezéstől számítva 5 hónap múlva hívtak volna be az első körre, de ugye akkor már régen nem volt aktuális a dolog. Akkor egy hét alatt 3 bankból is jeleztek vissza, hogy mehetek interjúzni, tehát nem csak egy helyen működik így a dolog.
A nagyobb cégeknél, multiknál több hónapot is igénybe vehet a kiválasztás és attól is függhet, hogy mennyi ideje adták fel a hirdetést. Ha mondjuk ma rakták fel, hogy augusztus 31-ig lehet jelentkezni, akkor nyilván nem tudsz munkába állni szeptember előtt.
Nincs esetleg beleírva a hirdetésbe, hogy meddig lehet jelentkezni, esetleg a várható kezdés dátuma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!