Mit tennétek ebben a szituációban?
Mit tennénetek a helyemben?
Bocsánat,ha rossz kategóriába tettem a kérdést.Nagyon elvagyok keseredve.22 éves lány vagyok nemrég végeztem az egyetemen és a szakomon 2 nyelvvizsga elvárt, még nem kaptam készhez emiatt a diplomát,mert az egyik nincs meg.Nem találok normális és szakmai állást,itt a vàrosban ahol élek.Javarészt minimálbért fizető lett volna+semmi szakmai.Most itthon vagyok és tanulok a nyelvvizsgára,aki hamarosan lesz.De semmi jövőképet nem látok ebben a városba.Semmi kiutat,semmi lehetőséget.Ennyire semmit ér a diplomám vagy ez a hely halott? Barátnőm és csoporttársam volt egyetemen, ugyanebben a szituácioban van.
Ha "félsz", akkor semerre nem fogsz elindulni soha.
Élni akarsz, vagy "halni"? :)
*költözést
Bocsánat
Üdv a való életben 👍
Milyen szakon végeztél, milyen szakirányon?
Ha ennyire nem megy vidéken, akkor barátnőddel költözzetek fel Bp-re, albérletbe, ketten ki tudtok fizetni egy kicsi, lepukkant albérletet kezdő diplomás fizetésből. Mondjuk szoktak kérni 2-3 havi kauciót, azt valahogy össze kell kaparnotok előre. Kezdjetek budapesti állásokra jelentkezni, hogy miharabb kiderüljön, egyáltalán felvennének-e bárhova ahol legalább nettó 200-250-et tudtok keresni.
Van még egy ötletem, de ez csúnyán fog hangozni:
ha jól néztek ki, keressetek valami "cukrosbácsit" aki kedvezményesen kiadja nektek a lakását "kedvességért" cserébe. 😁
Lányoknak valószínűleg nem pálya, de akár egy furgonban is el lehet csövelni pár hónapig, amíg talál valaki munkát meg albérletet. Valami konditeremben meg le tud naponta zuhanyozni.
Egyébként én most várnék pár hónapot Bp-re költözéssel, ki tudja mit fognak még kitalálni a koronavírus járvány miatt.
"Hát azért ne is haragudj de egy költözédt alaposan megkell gondolni mert számos változással jár"
Teljesen igazad van. Senki nem mondta, hogy átgondolatlanul indulj neki.
Ráadásul - gondolom - nem vagy családos, tehát a legideálisabb felállásban vagy.
Én 40 év után hagytam el a gyökereimet, és költöztem máshova, mert a hosszú távú érdekem úgy kívánta. Mindezt már gyerekkel, ahol az Ő érdekét és a férjemét is mérlegelni kellett. Nem külföldről beszélek.
Tehát nem lehetetlen vállalkozás egy költözés és új élet kezdése. Áldozatot persze kell hozni érte, és még így sem biztos, hogy meg fogja érni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!