Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meg lehet ebből így élni?

Meg lehet ebből így élni?

Figyelt kérdés

Nemsokára végzek a sulival - nem magyarországi vagyok -, és szeretnék Mo-ra költözni. Egy tegyük azt 80 000 forintos fizetésből meg lehet-e úgy élni, hogy 40 000 forint elmegy az albérletre? A megmaradt 40 000-ből fussa-e a költségekre?

És mennyi idő alatt lehet munkát találni, mondjuk eladóit? 12 osztályom van, érettségim, és két középfokú nyelvvizsgám, egy angol és egy német. Hátrány-e hogy romániai vagyok?

2010. júl. 24. 17:36
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Itt is Romániába nagyon rossz a helyzet, anyumék megpróbáltak meggyőzni, hogy maradjak itt, de én mindenképpen el akarom hagyni az országot. Máshova meg gyáva vagyok menni, mivel féllek a nyelvtudásom nem lenne elegendő, és nyelveket nem is tudom olyan jól felfogni. Ezt a két nyelvet is 11 évig tanultam, mire valahogy letudtam tenni a nyelvvizsgát. Az angol csak második nekifutásra sikerült. :S
2010. júl. 24. 20:21
 12/22 A kérdező kommentje:
Az gondolom előnynek számít, hogy három nyarat ledolgoztam a szüleim üzletébe? Erről papírom is van. Ér az valamit munkakeresés, és fizetés szempontjából?
2010. júl. 24. 20:44
 13/22 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy 80ezerből meg tudsz élni. A 40+rezsi Budapesten kb. 70-80ezres összkiadást jelent. Én az egy szobás lakásnál fizetek havi 4ezret vízre, 3ezret szemétre és gázra, 6ezret közös költség gyanánt. Ilyenkor nyáron 13 a fűtés, de télen felmegy 25-30ezerre és akkor még a tv-t meg a netet nem is említettem, ami még 5ezer.

Ez összességében jóval több mint a fizetés. Szóval még ha extra olcsó albit találsz is, akkor sem tudod kifizetni még a rezsit sem, nemhogy megélj.

2010. júl. 24. 23:18
 14/22 anonim válasza:
Ha német nyelvvizsgád meg van, akkor miért nem mész el eggyel arrébb, vagyis Ausztriába? Ott szerintem többet is fogsz keresni és sokkal nagyobb esélyed van egy jól kereső állásra, mint Magyarországon. 80 ezerből MO-n nagyon szűkösen fogsz megélni.
2010. júl. 25. 09:21
 15/22 anonim ***** válasza:
Ausztria meg Németország nem liberalizálta a munkaerőpiacát, nem? Ott állampolgárság nélkül szerintem nehéz legális munkához jutni. Akkor már inkább Anglia.
2010. júl. 25. 11:18
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem akarok olyan messzire meni, és vannak ismerőseim is... A német nyelvből meg hoába van nyelvvizsgám, mivel annyi tájszolás van, hogy még a német tanárnőmnek - akivel nagyon jobba voltam ano -, na még neki is nehezére esett megértetni magát az ott lakokkal. És ha egy állásinterjún csak félig értem meg a fönők kérdéseit, úgy gondolo, veszett ügyem van.

Angila meg.. meszse van. Annyi bátorságom nekem sajna nincsen, hogy kimenjek egy oylan országba, ahol senkit nem ismerek, és még életembe soha nem jártam. Magyarországon már voltam párszor, így az valamilyen szinten "ismerős".

2010. júl. 25. 11:49
 17/22 A kérdező kommentje:
Már mint Magyarországon vannak ismerőseim, csak kicsit elírtam a dolgokat.
2010. júl. 25. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:

80 ezer Ft-ból én biztos nem tudnék megélni. Nekünk 50 ezer az albérlet (2 szobás), nyáron 40 ezer a rezsi, télen 60. Plusz jön mellé a net.

Próbálj meg inkább ismerősöknél lakni, és ott fizetni egy szobát és a rezsit, az kb. 30-35 ezer között van, vagy nézz netet kiadó szobát. Szerintem sokkal jobban kijönnél a pénzedből, és még egyedül sem kellene laknod.

2010. júl. 25. 13:58
 19/22 anonim válasza:

Én 80ezer FT-ból nem tudnék megélni,ha fizetem az albérletet+víz+villany,fűtés télen,esetleg közösköltség+net.Ebből a pénzből,ha egyedül vagy nagyon nehéz ezeket kifizetni,és még nem ettél.Új ruháról,szórakozásra pedig főleg nem jutna.

Pedig én sem vagyok nagy igényű.

2010. júl. 25. 14:47
 20/22 anonim válasza:
80ból nem fogssz kijönni :( én is Erdélyből jöttem ki, de nem vagyok benne biztos, h. megérte :( igaz, annak már 10 éve, akkor még más volt a helyzet, jobbnak tűnt, mint most. az nagy előny, h. van eladói tapasztalatod! de semmiképp ne tagadd le a román tudásod, mert az angol és német mellé nagyon jól tud jönni, és vállalhatsz fordítást is, mert csak úgy megsúgom, eléggé keresik a román-angol fordítókat, ha meg német nyelvvizsgád is van, még plusz. sajnos én már teljesen elfelejtettem a román nyelvet, pedig régen elég jól tudtam :( hidd el, jól jön az a nyelvtudás is!
2010. júl. 26. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!