Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen embernek való a gyári,...

Milyen embernek való a gyári, szalag munka? (a fogatlan,8általános embereken kivűl)

Figyelt kérdés
2020. márc. 1. 11:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
28%

Olyannak aki utál tanulni, gyűlöl fejlődni, nincsenek céljai, nem zavarja, hogy eladósodik egy méregdrága telefon miatt, amivel csak jelentéktelen fb üzeneteket olvas...

Amúgy senki másnak.

2020. márc. 1. 11:24
 2/19 anonim ***** válasza:
28%

Általános iskolai végzettség

Jó megfigyelő képesség, kézügyesség

Monotonitástűrés, jó állóképesség, terhelhetőség

Szigorú munkavédelmi, öltözködési szabályok betartása

Pontos, precíz munkavégzés

Megbízhatóság, felelősségvállalás

Rugalmasság, több műszakos munkarend vállalása

Minőségtudatos szemlélet

2020. márc. 1. 11:28
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Nem a kérdésedre válaszolok (ha gondolod, ne is olvasd tovább), hanem arra reagálok, hogy lenézel másokat!!

Kegyetlen munka lehet, hangos gépek (legalábbis ahol diákmunkáztam, ez volt), testileg is tönkremegy - ok, hogy az ülőmunka se egészséges, de a gyári se.

Nem kell semmilyen tehetségét, képességét használnia, fejlődnie (jó, a monotóniatűrésen túl), nem kell különösebben gondolkoznia, se kézügyességet használnia. Nem egy akármilyen szerelő, szobafestő, orvos, pedagógus, programozó.

Az agya karbantartását szabadidőben kell elvégeznie. Vagy valószínűleg leépül - már bocsánat.

Nem túl nagy a fizetés és érdemben nem is növekszik; embertelen a munkaidő (pl a 3 műszak); borzalmasan monoton munka..

Ha kirúgják őket (leépítés, válság stb), akkor nincs értékes, különleges tudásuk, 10-20 év tapasztalatuk, nehezen találnak esetleg új munkát.

Én valahol pont ezekért nézek fel azokra, akik (sokszor zokszó nélkül) elviselik, sőt, lelkiismeretesen végzik a szalagmunkát. Felnézek rájuk, ha emellett van erejük tanulni, küzdeni a kitörésért.

Sőt, szerintem az is becsülendő, ha nem karrieristák, törtetőek, hanem kussban dolgoznak a szalag mellett, viszont marad szabadidejük, amit a családjukra fordítanak.

2020. márc. 1. 11:38
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Olyannak aki nem talál mást.
2020. márc. 1. 11:50
 5/19 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát.

Neked is köszönöm a választ #3-as. Értékes volt, amit írtál.

Nem alapvetően a gyári munkásokat nézem le. Volt részem betanított-segédmunkában és tudom, hogy ilyen munkakörben már nem szívesen akarok dolgozni.

Nem akarom utálni a hétfőket és éljenezni a pénteket. Nem akarom elherdálni az életemet egy olyan ügyért, ami számomra nem oszt, nem szoroz. Pontosan azokért a dolgokért nem akarok már többet gyárba menni szalag mellé, amiket leírtál.

Én is csodálom azokat, akik kibírják ezeket a körülményeket. Számomra maga a kínszenvedés.

2020. márc. 1. 12:13
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as válaszoló véleményét maximálisan osztom.

A magam részéről is felnézek azokra az emberekre, akik képességük szerint többet tudnának, mint hogy szalagmunkát végezzenek, és mégis teszik lelkiismeretesen a dolgukat, mert a sorsuk így hozta.

Le a kalappal előttük!

2020. márc. 1. 13:33
 7/19 anonim ***** válasza:
81%

# 3 vagyok, de egyébként tényleg, folytatva...

Én elvileg programozó vagyok, még nehéz elhinni, mert most kezdtem plusz félig-meddig programozás csak a munkakör (na jó, nagyrészt az).

Rugalmas munkaidő, tágas iroda gépi szellőztetéssel, kényelmes szék, a konyhában ingyen kávé, az egyik kedvenc teamárkámból választhatok vagy 7 féle íz közül. Azon kívül, hogy a másik osztály néha torka szakadtából üvöltve "beszélget" és vihog, csend van. A munka néha igenis unalmas és a napok olykor igenis lassan telnek.

Azt látom, hogy a munkatársaim folyton panaszkodnak, hogy sok a 8+ óra munka (mondjuk szerintem is embertelenül sok, főleg család mellett), reggel álmosak; a munkamorál csapnivaló; az ismerősi körömben is pont a szellemi munkások panaszkodnak a legtöbbet mindenfélére.

Egy gyárban meg 2, 3 műszakban, a gép által diktált tempóban turbógyorsan (legalábbis mikor diákmunkáztam, ez volt), szünet pontosan meghatározott ideig, mert a gépet indítani kell ismét; hangos gépek, esetleg szagok (ez megintcsak diákmelós tapasztalat), egész napos ácsorgás, 2-3 mozdulat ismételgetése...

És - már amekkora "mintát" tudok venni egymagam - ők panaszkodnak kevésbé a munkára.

Bár ismerősi körömben nem is gyáros, hanem takarító, kasszás, árufeltöltő, raktáros van, és tényleg ők panaszkodnak a legkevésbé és ők látják meg a leghamarabb a munka jó oldalát, úgy, mint egy-egy normális főnököt, kedves munkatársat vagy egyszerűen azt, hogy jéé, ez a nap gyorsabban telt el, mint az előző.

2020. márc. 1. 14:05
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

Azért gyári melóban sem kell megszakadni, dolgoztam pár helyen, mindenhol ment a lógás, az óránkénti cigiszünet, a gépek többször álltak le, mint normálisan mentek stb.

Az egyik előző válaszolóval nem értek egyet, szerintem felesleges felnézni olyasvalakire, aki elherdálja a képességeit és inkább a könnyebb utat választja egy gondolkodást nem igénylő kulimunkával.

2020. márc. 1. 14:14
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Legtöbb gyárban a sorok mellett dolgozó ember nem tudja milyen egy szellemi munkakör. Viszont a szellemi munkakörösnek LEHET szalagos véleménye, mert már csinálta.

Szalagnál leginkább a kézügyesség, monotonitás tűrés és gyorsaság az ami fontos, ha ez megvan akkor nem lehet probléma. A pótlékok meg járhatnak azért is, hogy hideg vagy meleg helyen dolgozik.

2020. márc. 1. 15:32
 10/19 anonim ***** válasza:
82%

Köszönöm a gratulációkat. Nem szalagmunkát végzek, de gyári munkát. Köszönöm szépen túlórák nélkül megkeresem a 350-380 ezer forintot, de két túlórával 400-at simán. És tudok félretenni, tudok pihenni, jut iődm mindenre. Kellemesen elfáradok műszak végére, de amíg birom csinálom. Ház, kocsi , család és utána ráérek lazítani mire ezek meglesznek.

Egy gyári munkás aki jól keres gépkezeléssel is

2020. márc. 1. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!