Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem illegális az ilyen munkasz...

Nem illegális az ilyen munkaszerződés?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Munkát keresek és egy munkáltató olyan munkakört kínált most nekem, hogy hétfőtől péntekig minden nap 10 órát kellene dolgoznom, tehát heti 50 órát.

Alapból annyira nem zavarna, de a munka törvénykönyve szerint nem úgy van, hogy heti max 40 órát szabad dolgozni? Nem teljesen értem már a dolgot.

2020. febr. 25. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A munkaszerződésbe nem annyit írnának hidd el. :D
2020. febr. 25. 22:40
 2/6 anonim ***** válasza:
23%

és aki 12 órázik? annak egyik héten 48 másik héten 36. átlagra is 42.

ezt a 40 órá nem tudom honnan vetted , de biztos nem reális.

2020. febr. 25. 23:13
 3/6 A kérdező kommentje:

A 12 órázás az más, mert nem egyfolytában dolgozik ennyit, hanem összevissza, időnként kevesebbet (legalábbis törvényileg... és most az a kérdésem, nem a gyakorlat, ami illegális).

Viszont ennél a munkahelynél állandó lenne a heti 50 óra, nem lenne kárpótlás meg semmi.

A heti max elvileg 48 óra, most néztem utána.

2020. febr. 25. 23:34
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

:'DDDDDDDDD

Nem, nem illegális. 10 órát ledolgoztat, de 4 órára jelent be, na az már illegális.

2020. febr. 25. 23:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Mint kiderült, így tényleg szabálysértő.

Azért köszi mindenkinek.

2020. febr. 26. 00:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szerzősébe ilyet foglal a munkáltató, az szabályellenes, ebből kifolyólag nem hatályos.

Általános munkaidő: heti 40 óra, napi 8 óra.

"A teljes napi munkaidő napi nyolc óra (általános teljes napi munkaidő).

(2) A teljes napi munkaidő - a felek megállapodása alapján - legfeljebb napi tizenkét órára emelhető, ha a munkavállaló

a) készenléti jellegű munkakört lát el,

b) a munkáltató vagy a tulajdonos hozzátartozója (hosszabb teljes napi munkaidő)."

Munkaidő-keretben foglalkoztatás esetén a napi/heti munkaidő másképp alakul, de a "keret" végére ki kell jönnie ugyanannak, csak más elosztásban.

Te dolgozhatsz napi 10 órát munkaidő-keretben, vagy ha nem munkaidő-keretben foglalkoztatnak, akkor a 8 órán felüli túlórának (rendkívüli munkaidő) számít.

"Rendkívüli munkaidő

a) a munkaidő-beosztástól eltérő,

b) a munkaidőkereten felüli,

c) az elszámolási időszak alkalmazása esetén az ennek alapjául szolgáló heti munkaidőt meghaladó

munkaidő, továbbá

d) az ügyelet tartama."

2020. febr. 26. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!