Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi a helyes...

Szerintetek mi a helyes válasz a bérigény kérdésre?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik többféle verziót is leteszteltek és valamelyik megfogalmazásnál észrevették, hogy gördülékenyebben kezdenek alakulni a dolgok - már ami az ajánlatokat illeti. Az én teszteredményem: szerintem bruttó fizetési sáv megadása esetén sokkal eredményesebbek lehetünk. Bár a HR-esek azt írják/mondják, hogy mondjunk konkrét összeget, de nekem ez nem jött be. Szerintetek?
2020. febr. 12. 08:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10 köszi, több ajánlatom is van már, nincs szükségem bérigény javaslatokra. A jelenség feltérképezése érdekel engem, mert furcsának találom, ami a munkaerőpiacon jelenleg történik. Csak próbálom megérteni, emiatt kérdéseket teszek fel, de itt leggyakrabban csak az oltások jönnek :D Le is fogok szokni a gyakoriról, azt hiszem :D
2020. febr. 12. 10:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Fix összeget, de én előtte rákérdezek (ha még nem került szóba), hogy a cafetéria, felelősség-hatáskör, túlóra, prémium-jutalom hogy alakul a cégnél, illetve az adott pozíciónál.

Ugyanaz a munkakör (részben(szerződések, könyvelés, adózás)/egészben "kreatív" munkáknál) egyik cégnél létezik úgy is, hogy 2-3 ember még "megnézi" ("4-6 szem elv" ) amit csinálsz, egy másik cégnél meg úgy, hogy "megspórolták" a "többi szemet".

2020. febr. 12. 12:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanígy teljesen értelmetlen a bruttó - nettó különbség, mivel az egyikből egyértelműen számolható a másik."

Ez nem igaz, a nettó bérből nem számolható feltétlenül a bruttó, lehetnek eltérések ha a jelentkezőnek pl. gyerekei vannak...

Ezért szeretik jobban mindenhol a bruttó bérigényt.

2020. febr. 12. 12:32
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

"Ez nem igaz, a nettó bérből nem számolható feltétlenül a bruttó, lehetnek eltérések ha a jelentkezőnek pl. gyerekei vannak..."

De igen, teljesen egyértelműen számolható a bruttó. Persze ehhez tudni kell, hogy a kedves jelentkezőnek mik a körülményei (pl amit te is említettél: gyerekek). Úgyhogy világos, hogy a cégek általában bruttó igényt várnak, ettől függetlenül nem esnek kétségbe akkor sem ha nettó igényt kapnak, mivel kb 5 perc alatt kiszámolható a bruttó vagy elküldik a k. jelentkezőnek valamelyik bruttó-nettó kalkulátort.

2020. febr. 12. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
86%

Mindig bruttó összeget mondok, és mindig úgy fogalmazok, hogy ez a minimum. És ez így is van, felette gondoljon ki egy összeget a cég. Ha nem tudják megadni, akkor ne is húzzuk egymás idejét.

Legutóbb így mondtam minimum br 700at, és kaptam 720at, ami azóta 765.

(Nettóról nem tárgyalok, a munkáltatónak semmi köze hozzá. Neki az a lényeg, mennyibe kerülök neki.)

2020. febr. 12. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Elmondták a juttatásokat, megmondtam, hogy ezek mellett milyen bruttó bért tudnék elképzelni és kész. Normális ember úgy megy interjúra, hogy van egy képe róla, hogy milyen összeget akar keresni mindennel együtt. Amikor elmondják milyenek a juttatások, az már csak egy kis fejszámolás, hogy mi maradjon bruttó bérigénynek.
2020. febr. 12. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!