Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kér mostanában a cégek...

Miért kér mostanában a cégek fele bérigényt jelentkezésnél?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy mi a pontos oka HR-esek szerint. Pár éve,mikor munkát kerestem, akkor kb 10-ből 1 cég kért, most viszont 10-ből 5-6. Nekem ez teljesen új dolog. Ha felélőssz a bérigénynek, akkor már be sem hívnak interjúra? Nincs további 'alkudozás', ha egyébként minden elvárásnak megfelel a jelentkező? Ha pedig alámész, akkor esélytelen nagyobb fizut kapni, szigorúan veszik az online kérdőívben kitöltött bérigényt, további tárgyalásra nem hajlandóak? A terület logisztika, beszerzés.

2020. jan. 30. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Itt inkább az alálövés miatt van. Ha ők mondjuk egy állásra kitalálják, hogy 300 bruttót szánnak rá, viszont jön bérigény 250-re, akkor őt azért könnyebben felveszik.
2020. jan. 30. 10:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha fölélőssz akkor általában megmondják, hogy nekik ez a max keret, ennyit tudnak ajánlani és ezt elfogadhatod vagy elutasíthatod.
2020. jan. 30. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert ha te mondasz igényt ők kerülnek alku pozícióba és nem fordítva.

Ha felé lősz akkor ált. Annyit mondanak, hogy xxxx x maximális amit tudnak adni. Ha alá akkor meg ő nyerte az alkut.

2020. jan. 30. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Olcsójánost keresnek.
2020. jan. 30. 11:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát ha felélőttem, attól még behívhatnak interjúra?

Érdekes egyébként, mert vannak olyan hirdetések,amik lassan fél éve fent vannak. Ennyi idő alatt nem jöttek még rá,hogy kis pénzért nem találnak embert abba a munkakörbe?

2020. jan. 30. 11:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet 20 azonos munkakör és nagy a fluktuacio ezért le sem veszik.

Ha nagyon fölé lösz akkor azért leeht nen hívnak be...

2020. jan. 30. 11:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy utálom az ilyesmit. Olvastam egy karrier portálon, hogy azért nem szabad alacsony bérigėnyt mondani, mert akkor nem lehetsz túl jó szakember, ha csak ennyire tartod magad. Viszont az én félelmen az, hogy ha felé lövök be sem hívnak.

A fizetesek.hu szerint a legutóbbi munkahelyemen a bér jóval magasabb volt az átlagnál, viszont egy interjú során, azt mondta nekem a hölgy, hogy ez az én munkámban csak belépő szint. Másik interjún sokallták. Na most döntsem el mi lenne reális.

2020. jan. 30. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:
88%
Ezt én is utálom. Ha kicsit lősz csak fölé, akkor általában még behívnak én azt tapasztaltam. Ha nagyon, akkor jó eséllyel kukáznak. Sajnos így a munkáltatók vannak fölényben a munkavállalókkal szemben.
2020. jan. 30. 19:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezik a bérigényedet, aztán már a telefonban elkezdenek alkudozni :) Utána az interjún alkudoznak tovább, hiába mondod, hogy megvárnád, amit ők ajánlanak, mert nem szeretnél lottózni, ott a zsebükben a következő kérdés, hogy mi az ami alá már nem szeretnél menni :D Tisztára mint a piacon :D
2020. jan. 31. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!