Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi a helyes...

Szerintetek mi a helyes válasz a bérigény kérdésre?

Figyelt kérdés
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik többféle verziót is leteszteltek és valamelyik megfogalmazásnál észrevették, hogy gördülékenyebben kezdenek alakulni a dolgok - már ami az ajánlatokat illeti. Az én teszteredményem: szerintem bruttó fizetési sáv megadása esetén sokkal eredményesebbek lehetünk. Bár a HR-esek azt írják/mondják, hogy mondjunk konkrét összeget, de nekem ez nem jött be. Szerintetek?
2020. febr. 12. 08:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Nincs helyes válasz. Az első helyen alacsony bért mondasz, akkor biztosan felvesznek. Néhány hónap után elkezdesz keresgélni, és a kérdésre némileg magasabb bért mondasz az aktuális bérednél. Ha megadják, mész. És így tovább.
2020. febr. 12. 09:12
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Fix összeget normális ember max akkor mond, ha minden béren kívüli juttatásról 100%-ban tájékozódott. Ez a bérigény megadásának fázisában általában még nem szokott teljesülni.
2020. febr. 12. 09:26
 3/16 A kérdező kommentje:
Légy szíves, kerüljük az ilyen normális / nem normális jelzőket. Attól, hogy valaki esetleg még gyakorlatlan az interjúzás terén (vagy mert pályakezdő még vagy pedig mert egész életében dolgozott és nem volt szüksége interjúkra járkálni), abból még ne vonjuk már le azt a következtetést, hogy "nem normális". Köszönöm!
2020. febr. 12. 09:34
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Amit #2 írt, annak kb. semmi köze ahhoz, hogy valaki mennyire gyakorlott az interjúzásban.

Józan paraszti ésszel átgondolva sem tudsz pontos összeget mondani, ha nem vagy tisztában a teljes kompenzáció mértékével.

Komolyabb cégeknél pl. megkapod az éves fizetésed felét is akár részvények formájában, meg mondjuk évi 10-15% bónuszt, de az álláshirdetésben ezek a számok nyilván nincsenek benne.

2020. febr. 12. 09:44
 5/16 A kérdező kommentje:
Bérsávot is kérhetnének a munkáltatók bérigény helyett, nyilván csak megfogalmazás kérdése, de egyértelműbb lenne.
2020. febr. 12. 09:54
 6/16 A kérdező kommentje:
De egyébként velem előfordult olyan is, hogy sávot mondtam és elvárták, hogy mondjak konkrét összeget és olyan is volt, hogy nem mondtam bérigényt (mert nem arra a pozícióra hívtak be 2. körben, mint amire jelentkeztem és időt kértem, hogy utánanézzek), akkor viszont konkrétan oltogatni kezdtek, hogy mondjak bérigényt (egy olyan pozícióra, ami engem igazából nem is érdekelt), szóval azért nem teljesen egyértelmű, meg "józan paraszti", az interjúztató személyiségétől is függ.
2020. febr. 12. 10:01
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
Pedig a #2-esnek teljesen igaza van. A bérigényhez ismerni kell a juttatásokat.
2020. febr. 12. 10:13
 8/16 A kérdező kommentje:
Plusz volt ahova konkrét összeggel is felvettek és volt, ahova sávval sem, emiatt is érdekes.
2020. febr. 12. 10:13
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Olyan dolgokat kötsz össze amiknek semmi közük egymáshoz. Teljesen lényegtelen, hogy sávot vagy konkrét összeget mondasz, mivel ha a cégnek megfelel a szaktudásod és nagyjából egyezik a fizetésbeli igényed az ő szándékukkal akkor fel fognak venni, tökmindegy, hogy mit mondtál.

Ugyanígy teljesen értelmetlen a bruttó - nettó különbség, mivel az egyikből egyértelműen számolható a másik. (kivéve ha feketén, borítékban akarnak fizetni illetve ha pl katás vállalkozó vagy)

2020. febr. 12. 10:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a 75-80%-át szoktam kérni próbaidőre annak a bérnek amivel már elégedett lennék és jelzem az interjún hogy ha lejárt a próbaidő és úgy gondolja a cég, hogy megfelelek az elvárásainak, akkor szeretnék majd új bértárgyalást kérni.

Három (hat?!) hónap alatt bele tudsz látni a cég működésébe, esetleg kollégáidtól megtudod ők mennyit keresnek, ahhoz mérten módosítod a bérigényed.

Ha ötleted sincs mennyit keresnek egy adott területen, megnézed a [link] oldalt, jobb mint a semmi, vagy indítasz pár idióta kérdést itt a gyakorin.... :D

2020. febr. 12. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!