Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon ma vannak...

Magyarországon ma vannak olyan munkakörök, ahol nem kérnek CV-t és nincs állásinterjú? Ha igen, mik ezek?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert belefáradtam már, hogy diplomásként egyik pozícióról másik pozícióra küldöm a CV-met és még csak vissza sem válaszolnak. Az interjún meg majd úgyis folytatnák tovább a szívatást kiszűrve a szemszínemtől, a péniszméretemen át azon kérdéssel bezárólag, hogy milyen típusú egysejtű állatka prezentálja legjobban a szakmai motivációmat.

Nekem ezekből a kötelező fasisztoid körökből pedig már nagyon elegem van és BSc-vel is szívesen elmennék olyan munkahelyre, ahova "csak úgy" felveszik az embert. Nem érdekel milyen sz** és hogy mit kell csinálni, de már elegem van a munkanélküliségből. Persze külföld lenne a legjobb megoldás, de egyrészt a nyelvtudásom is nulla, másrészt ismerősöm sincs, aki segítene a kinti életben így a nyugati munkavállalás kilőve.

2020. febr. 9. 18:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
Munkaerokolcsonzo cegeknel egyszerűsített foglalkoztatassal nem kérnek önéletrajzot. Elég a 8 általános meglete. ( Azt sem kellett bemutatni. Amúgy nekem is van diplomám es nyelvvizsgám.)
2020. febr. 10. 00:01
 12/22 anonim ***** válasza:
74%
Eleve a kérdésed BUTASÁGA már megadja a választ arra, hogy miért vagy munkanélküli diplomás. Ilyen hülye kérdést én még ebben a galaxisban nem olvastam.
2020. febr. 10. 13:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyugati pályaudvar aluljárójában lévő egyik kajáldában én is láttam hogy embert keresnek, és nem hiszem hogy komoly állásinterjú lenne. De szerintem ugyanez a helyzet pl. a Burger Kingel is. Sajnos már ott tartok hogy legszivesebben én is elvállalnám ezeket de mégis mindig reménykedek de érzem hogy már nem bírom sokáig. Mert én is mindig ezeken az "interjúkon" hasalok el. Nem tudom egy pályakezdő friss diplomástól mégis mit várnának el. Persze csak közszférás állásra hívnak be, ilyen Profession.hu-n hirdetettről még egyszer sem érkezett visszajelzés. A CV-t is nem tudom hányszor szerkesztettem át mindenféle nagyokos állásportál tanácsa, javaslata szerint.
2020. febr. 10. 22:23
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként már ott tartunk hogy egy gépkezelői álláshoz is önéletrajzot meg erkölcsi bizonyítvànyt kérnek. De hogy a kérdésedre is válaszoljak szerintem az ilyen aluljarós kajáldás, boltos helyeken próbáld meg szerintem ezeknél örülnek ha találnak embert. Lehet hamarosan én is ott kötök ki. (Előző voltam, csak ez lemaradt)
2020. febr. 10. 22:28
 15/22 anonim ***** válasza:
Gépsorra a gyárba, segédmunkásként, különböző fekete melókra sofőr, kiszállító, FKF-nél a hulladék válogató( vicc nélkül :() sajnos ennyire alacsonyan kvalifikált helyekre nem kell bár a gépsor kérdéses mert oda kell a 8 elemi néhol az érettségi is :( ez van a te végzettségednek megfelelő melókra sajnos ez a vérizzasztás megy. Gondolom az előbbi sztárszakmákban nem áll módodban elhelyezkeni ezt te se gondolhatod komolyan :) ha nem vagy csókos céges meg közintézményes kormányhivatali körökben akkor embernek való munkahelyet cv nélkül nem igen találsz.:(
2020. febr. 11. 12:16
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Párom autószerelő & autóvillamossági szerelő, nála úgy működött az álláskeresés, hogy körbekérdezett ismerősök között, valaki tudott neki ajánlani helyet, ott felvette a kapcsolatot a főnökkel és megbeszéltek egy délutánt, amikor tudnak találkozni, beszélgetni. Nem volt formális CV vagy interjú.

(Mellékes, de én diplomával nem tapasztaltam azt, amit írsz, az első helyre behívtak ahova jelentkeztem, volt egy kellemes hangulatú interjú, azóta is boldogan dolgozok nekik...... milyen végzettséged van, mármint milyen területen?)

2020. febr. 11. 13:39
 17/22 A kérdező kommentje:
#16: Infós végzettségem van nulla munkatapasztalattal és kb. 10 helyre beadtam, de még vissza sem válaszoltak.
2020. febr. 11. 17:16
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ha 10 helyre beadtad és semmi válasz, akkor esetleg gondoltál arra, hogy nem a gonosz HResekkel és cégekkel van a baj, hanem nálad lehet valami hiba?

1) érdeklődtél, hogy mi az oka, hogy nem hívtak be?

2) Lehet, hogy olyan pozikra is adtál be, amiknél nem felelsz meg az elvárásoknak?

3) esetleg az önéletrajzoddal is lehet gond? Pl. a fényképed valamelyik bulin készült képről kivágott részlet, esetleg rossz minőségű, igénytelen? Netán a CVd tele van helyesírási hibákkal vagy véletlen elírásokkal?

4) Nincs "testreszabva" ahhoz a pozícióhoz, amire jelentkeztél? Ugyanazt a sablont adtad be mindenhova, nincsenek megemlítve, hogy miért lennél jó az adott pozícióra?

5) kértek motivációs levelet is, de nem küldtél, vagy nem jót küldtél?

6) stb, stb... sorolhatnám, de nem az én dolgom és nem vagyok HRes se, esetleg utána érdeklődhetnél miért nem hívtak be és ha már ennyi időd van, hogy ide írsz, esetleg utánanézhetnél min kellene változtatnod...

2020. febr. 11. 20:12
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez fura, informatikai területen egy hónapon belül el tudtam helyezkedni nulla tapasztalattal.

Az önéletrajzod biztosan jó?

2020. febr. 12. 08:36
 20/22 A kérdező kommentje:
#19: Mégis mit lehet egy önéletrajzon elrontani pályakezdőként? Beleírtam a BSc végzettségemet (a korábbi szakváltásomat is feltüntettem, amit 3,5 év után hagytam ott), beleírtam, hogy milyen programnyelveket ismerek, a B2 nyelvtudásomat, hol végeztem a szakmai gyakorlatot. A nulla szakmai/munkatapasztalatom pedig természetesen hiányzik, mert egyetem alatt semmit nem dolgoztam 3 hónap diákmunkán kívül.
2020. febr. 12. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!