Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmai önéletrajzból...

A szakmai önéletrajzból célszerű kihagyni a más irányú tanulmányokat?

Figyelt kérdés

Gimi után végeztem 2 másik sulit, ami egyáltalán nem kapcsolódik a jelenlegi szakmámhoz. Az ahhoz kapcsolódó egyetemet utána végeztem el.

Állásinterjún sokszor úgy néznek rám, mintha másik bolygóról jöttem volna. Kérdezik, hogy mit keresek egyáltalán ebben a szakmában, ha előtte teljesen mást tanultam.

Arra gondoltam, talán ki kéne vennem a másik 2 sulit a cv-ből, amiknek semmi köze a jelenlegi szakmámhoz. Így viszont kihúznám a gimit is meg az életkoromat, hogy ne legyen benne lyuk. Legfeljebb fiatalabbnak hisznek, az csak előny, nem? Szerintetek így előnyösebb lesz az önéletrajzom?

Vagy hagyjam úgy, ahogy van? De akkor mit mondjak a korábbi egészen más tanulmányokról, ami esetleg előnyömre válhat? Hogy magyarázzam, hogy ne legyen hátrány?

2020. febr. 6. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Korod nem releváns, hagyd ki!

Gimi minek van benne???

2020. febr. 6. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az életkor nem kell, lakcímhez max a város. Ha vidéki vagy és a mellettetek lévő városban dolgoznál, akkor a lakcímet is hagyd ki! Ha városi vagy, akkor elég a város, utca, hsz. felesleges.

Szerintem is hagyd ki a nem releváns iskolát, én is kihagytam. Közben diákmelóztam, így beírtam azt, mint munkahelyet, felesleges, hogy diákként dolgoztál-e ott vagy főállásban. Ha nem dolgoztál diákként, akkor passzolom a kérdést. :(

2020. febr. 21. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a főiskolát, egyetemet szoktam beleírni. Ha nálad ez vagy a szakmát ütközik a megpályázott pozícióval akkor szerintem se írd bele, ha rossszak erről a tapasztalataid. Ha rákérdezned milyen más iskolákat végeztél akkor említsd meg, majd tett hozzá, hogy azért nem tüntetted fel, mert szerinted nem releváns.

Nekem más tapasztalatom van: pár hónapig a szakmámtól némileg eltérő munkakörben dolgoztam. Eleinte feltüntettem az önéletrajzban, majd az interjúk során kérdezgettek, hogy miért kezdtem más területen dolgozni és miért akarok újra a régi területre visszatérni. Ezután inkább kivettem, de ekkor meg az volt a gond, hogy mit csináltam X hónapig, azóta állást keresek? Mikor mondtam, hogy nem, csak szakmailag nem releváns így inkább kihagytam azt a munkahelyen félreértések elkerülése érdekében akkor szintén furcsán néztek rám.

Az sajnos nem feltétlen előny ha fiatalabbnak néznek. Legalább is én 27 éves vagyok és 20-max 22 évesnek néznek, és ezt összekötik azzal, hogy nincs szakmai tapasztalatom, azaz időbe telik maj betanítani, több gond lesz velem.

2020. febr. 22. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!