Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság ciki a szakmunka a...

Manapság ciki a szakmunka a fiatalok körében?

Figyelt kérdés
Mármint szerintem nem kéne, hogy ciki legyen, de nem az a kérdés, hogy kéne e, hanem hogy az e... Ti mit tapasztaltok?
2020. febr. 6. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Én nem javasolnám a gyerekemnek.
2020. febr. 6. 18:54
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán nem ciki. Csak az aranyásó csajoknak ciki. Bezzeg ha tudnák, hogy egy jó villanyszerelő mennyit keres..
2020. febr. 6. 18:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki. Pont arról olvastam egy cikket, hogy (külföldön) sokaknak elegük van az irodai munkából és szakmát tanulnak ahol kiélhetik kreativitásukat (azaz nem vízvezeték szerelőnek tanulnak, hanem pl. asztalosnak, kárpitosnak, stb.).

Magyarországon se gondolom, hogy ciki lenne, egyszerűen csak nem fizetik meg olyan jól alkalmazottként, mint külföldön. Vállalkozóként megéri, de az meg több munka, stressz.

2020. febr. 6. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem ciki.

A szakmunkásképzések más okból népszerűtlenek.

-Alkalmazottként, eleinte többet keresnek, mint egy diplomás, de a mérleg hamar megfordul.Ugyanis, nincs lehetőség karrierre szakmunkásként.

-Hosszútávon nem tesz jót az emberi testnek a sok fizikai munka.

-Vállalkozás indításához több millió forint kell.

-A szakmunkásképzés színvonala alacsony, azok az intézmények tele vannak dzsipókkal, akiket máshova nem vesznek fel.

Én sem raknám oda gyerekemet.

2020. febr. 6. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem maga a szakmunka ciki, hanem a szakmunkásképzés és így a szakmunkások általános színvonala.

Az építőipar például rengeteget fejlődött az elmúlt 30 évben, új anyagok, technológiák és előírások vannak, de sem a "tapasztalat" szakik, sem maga a képzés nem tartja ezzel a lépést. A kőművesek, villanyszerelők nagy része nem olvas szaklapokat, nem is tudják, hogyan kellene együtt változni az iparral.

Dolgozik rokon Angliában, ott a festés is kicsit értelmiségi munka, persze tele lengyelekkel.

2020. febr. 6. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:
37%

szerintem is egy ördögi kör. egyrészt a fiatalság nagy része nem akar dolgozni a pénzért, inkább csak várja, hogy valami könnyű munkával szerezzen valamennyit, aztán meg néz, hogy abból soha nem lesz önálló élete.

ugyanakkor ott van az alacsony szakképzési színvonal, mert nincs aki megtanítsa...szokták mondani, hogy aki tudja, csinálja. aki nem tudja, az tanítja...nekem ezt egy tanárom mondta magáról :D

tehát ami a képzésen ráragad, az az alap, és ezen felül sok önszorgalommal kell még utánanézni a magasabb tudásért.

az itthon maradt szakembereknek meg ez jól is van így, szarrá keresik magukat és nem igazán vágynak konkurenciára.

nekem ismerősöm munkaügyi központos asztalosképzést elvégezte 3 hónap alatt, aztán meg elkezdett otthon gyakorolni, csiszolgatni a tudását mert érdekelte, aztán előbb a családon belül csinálgatott ezt-azt, utána ismerettségi körben. előző munkahelyi végkielégítéséből meg személyi kölcsönből vásárolt gépeket, szerszámokat, és beindult neki a dolog, mert asztalosból sincs sok, pláne akinek elfogadhatóbb az árszintje, mert még csak kezdő a szakmában.

csak ehhez kellett neki másfél év meg rengeteg munka.

szóval nem a szakmunka ciki szerintem, inkább a belefektetendő munka az, ami nem tetszik.

2020. febr. 7. 08:20
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha elölről kezdhetném a tanulmányainat tuti szakmát tanulnék.
2020. febr. 7. 10:11
 8/9 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem nem cikibb, mint bölcsész diplomával krumplit meg hamburegrt sütni, vagy szalagmunkát végezni.
2020. febr. 7. 23:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok, aki leértékelt, annak mi nem tetszik?

ez a valóság...szar a képzés, utánanézni önszorgalomból meg rohadtul kevés embernek tetszik. senkinek nem ciki a szakmunka, csak melós az elsajátítása...

2020. febr. 8. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!