Szeretnék hajón dolgozni, ehhez van egy cég, amely hajópincér-mixer-barista tanfolyamot indít, max 12 hét 165 ezer ft, nemzetközileg elismert papír, s segítenek elhelyezkedni a tapasztalatok és elmondottak alapján. Vélemény?
Felesleges hozzá. Myelv es rátermettség kell.
Legyen némi rálátásod a setupra fél, egy év gyakorlati tapasztalatod valahol. A hajón úgyis másabb a rendszer egy kicsit és beletanulsz. Volt ilyen tanfolyamot végzett munkatársunk aki utána Angilàban dolgozott évekig mégis úszott egész nap a hajon reggel 5-tol hajnal 2-3-ig. Másik srác meg mosogatóból lett promoval 2 hónapon belül felszolgáló szezon végéig karosszérialakatosként . Szoval ugyis indulhatsz akár és szolsz hogy probaljanak ki felszolgálóként kapsz egy tréninget ott helyben azoktól akiket már addigra ismersz.A következő évben már barchef volt. Most matróz.😊
Akkor ott a 2. srácnál pincér "szint lépéshez" nem volt semmi korábbi tapasztalat vagy papír, hanem spontán betanulta és feljebb jutott :) ? gratula neki :D
Mosogatónak gondolom hamar felvették, abból kell az utánpótlás
Inkább pincérből van hiány. Ezért is könnyebb housekeepingből, vagy mosogatóból fellépnioda. Amihez meg eleve nem kell előképzettség.
Akkor ha jol emlékszem talán 1 főnek volt az étteremben felszolgáló végzettsége. Németet nenet hajon meg 2-en -beszéltek, abból az egyik a maitre d' volt. A màsik következő évben mar barchef 3-ik évben meg már maitre d'.😊
Volt már bankár felszolgálónk is.Aki annyit mondott, ha valaki neki fél évvel ezelőtt azt mondja, hogy welcome levest fog osztogatni nyugdíjas németeknek akkor szemberöhögi.😊
Azért az viszonylag ritka, hogy a mosogatóst átnyomják szezon közben pincérnek 😁
Ilyen esetben inkább hoznak be valakit újonnan.
Ami jellemzőbb, az az, hogy a következő szezontól helyeznek át valakit, ha szeretné. Bár nálunk így is sokan panaszkodtak, hogy nem rakták át őket.
Szerintem akkor van a legnagyobbb esélyed, ha eseve így is vesznek fel, máskülönben csak beleragadsz/megutálod jó eséllyel. Én is azt tanácsolom, hogy tanuld a németet, hogy jól menjen, abból van a legnagyobb hiány, ellenben a vendégek majdnem mind németek (legalábbis folyami hajón). Angol azért menjen, hogy a kollégáidat megértsd.
A suli szerintem is felesleges, de ha belefér a büdzsébe, nem mondom hogy ne csináld. Mondjuk én is jobban ajánlom, hogy legyél valahol legalább fél évig pincér itthon.
Bak Norbert, ebben igazad van, ilyen esetben könnyebb.
Lehet csak nálunk működött furcsán a szitu, volt hogy az étteremben volt mínusz, de inkább vártak hetekig, mint hogy egy olyan csajt rakjanak át a housekeepingből, aki nagyon szeretett volna, meg tréningeztette magát, stb. Azt mondták, a hk-ba nem tudnak megbízható újat találni. Mosogatósnál ugyanez volt az indok, hogy miért nem rakják feljebb junior séfnek a srácot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!