Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átverés hogy a szakmunka...

Átverés hogy a szakmunka biztos megélhetést és jövőt biztosít?

Figyelt kérdés

Valami oka csak van hogy alig akarnak szakmunkásnak tanulni a fiatalok vagy aki már az, az nem akar benne dolgozni.

Nektek mik a tippjeitek, hogy mi lehet ez az ok?

2019. nov. 21. 18:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem átverés.

Egy szakmunkás, egyéni vállalkozóként jól tud élni.

Alkalmazottként viszont, nem annyira.

Aztán, gyakran embertelen a munkabeosztás, rosszak a munkakörülmények.Nagy a munkahelyi ártalom.

Például, a hegesztőknek tönkremegy a szeme.A festőknél, a festékeknek is vannak káros hatásai....stb

A vendéglátós, kereskedelmi szakmunkásoknak embertelen a munka-időbeosztása, reggel hajnalban kezdés, gyakran hétvégén is munka.

Továbbá, egy szakinak 45 éves koréra minden baja van, mindene fáj.Míg egy szellemi munkás vígan ugrál.

A fiatalok közül, aki teheti ezért igyekszik a felsőoktatásba.

Azért az irodai munkák, mint mérnök, pénzügyes...stb mégiscsak kényelmesebb.

2019. nov. 21. 18:29
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
A környezeti ártalmak a sok millió káros inger a tré hely sok nyomi senkiházi melós . Beosztottként percről percre létezel , vagy fizetnek vagy kiutálnak .Ezek a fő gondok , míg fejes vagy vállalkozó ha okos irodában nyugiba nyomul ..
2019. nov. 21. 18:45
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem atveres
2019. nov. 21. 18:57
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

-piszkos/káros munkakörnyezet, munkakörülmények

-alacsony társadalmi presztízs

-sok esetben nehéz fizikai munka

2019. nov. 21. 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:
33%

igen, tökéletes jövő.. csak ciki.. és nem akarnak megmozdulni, az iroda kényelmesebb..

És mindenki zseni akar lenni.

Mondok példát: rendszergazda állásinterjú, alap számítógép kezeléssel nincs tisztában, meg se érti. nem kap munkát, vagy 200-250ezer forintot havonta..

Ugyanez az ember elmegy villanyszerelőnek, havi 400 megvan. Erre képes lenne..

De CIKI. Milyen ciki már villanyszerelőnek lenni, koszosan hazaérni..

Néha én is elgondolkodom hogy igénytelen vagyok, mivel a Kandón végeztem, azt generálkivitelezéssel foglalkozom. És még szeretem is :)

De. A szakmámban középkategóriás voltam, ebben a közegben meg egy zseni, és így több mint 10 éve folyamatosan jobban (SOKKAL jobban) keresek mint amire a szakmámban valaha is képes lettem volna.

Néha be kell vallani azt, hogy ki mire képes, nem kell mindenkinek a NASA-nál rakétát terveznie.

Lehet hogy valaki valamiben középszerű, de máshol jó teljesítményt nyújt, azt kell megtalálni.

2019. nov. 21. 19:08
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

@19:08

Egy ember aki rendszergazdaként alap számítógép kezeléssel sincs tisztában, az villanyszerelőként megállná a helyét? Ezt tudod hol meséld már be... :D

2019. nov. 21. 19:14
 7/15 anonim ***** válasza:
32%

Most hogy belegondolok nem biztos, mert ismerek olyat aki még ennyire se képes :)

Akkor lehet hogy nagyon jól tudna flexelni :)

De alapvető igazság az, hogy alacsonyabb tudasszinttel is lehet elég jól boldogulni

2019. nov. 21. 19:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom hogy átverés de azt tudom hogy egyetemre rengeteken járnak a gazdasági szakokra is annyian járnak hogy biztosan sokan nem tudnak elhelyezkedni hiába lesz diplomájuk. Az ilyen fiatalok viszont hol dolgoznak?
2019. nov. 21. 19:59
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Most kicsit más világ van, mint 10-20 éve, de azt gondolom, ez sem tart örökké.

Gondoljunk csak vissza, kb 15-20 éve mindenki bölcsész volt, tanárszakos, Dunát lehetett velük rekeszteni. Azt mondták, ennek az országnak nem kell ennyi bölcsész. Kijöttek az egyetemről, és nem volt munkájuk, de amúgy nem is értettek semmihez. Le is csökkentették az állami helyek számát, mondván felesleges ennyit kitaníttatni, nincs rá kereslet.

Fellendült a gazdaság, ma tényleg hiány van szakmunkásból, és jól is keresnek. Vállalkozóként nyilván sokkal többet lehet elérni, de ma egy szakmunkás alkalmazott sem minimálbért kap, mert meg kell fizetni az embert a cégeknek is, különben elmennek.

Na de a lényeg: meddig marad ez így?

Jelen állás szerint az építőiparba visszatér a 27%-os áfa.

Évek óta először most csökkentek a lakásárak. Sokan erre vártak, és sokan vízionálnak egy újabb válságot. Nem tudom, lesz-e, nem is akarok ebbe belemenni.

Azt tudom, hogy a városban (megyeszékhely) lassan nincs egy talpalatnyi föld, ahová ne húztak volna fel az elmúlt pár évben egy társasházat.

Befektetésnek veszik az emberek az ingatlant, de valószínüleg sok fog üresen maradni.

Szóval ha nem fog ennyi lakás épülni - márpedig nem fog, ez a nagy hajcihő csak az áfa miatt volt - akkor mit fog csinálni ez a sok szakmunkás?

Most nagyon jó nekik, de azért gondoljunk vissza, a nagy építőipari bumm előtt is olyan jó volt nekik?

Akkor is voltak vállalkozók, akik jól megéltek, de kellett ennyi ember? Nem. Ha nem fognak ilyen ütemben épülni az új házak, akkor nem lesz szükség ennyi kőművesre meg ácsra meg burkolóra.

Most mondjuk nagyon nehéz találni, de mire egy fiatal kitanulja a szakmát, eltelik 5-6 év.

A kormány ugye kb tavaly hozta meg ezt a nagy szakképzési csodatörvényt, vagy lehet nem is törvény, csak átalakították az oktatást.

5 év múlva kiesik a padból több ezer kőműves, de fognak ezek a gyerekek munkát találni?

Szerintem csak töredékük.

Egy részük elmehet külföldre, de nem fog mindenki menni, meg ez sem reális...

Persze jó, hogy a kormány ösztönzi a szakmunkát, de ez borzasztó lassú.

Most van rá igény, de eredmény meg csak több év múlva lesz, amikor már lehet, hogy ekkora igény nem lesz rá.

2019. nov. 21. 21:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Van egy asztalos tanuló aki már alig várja hogy véget érjen az iskola mert tanulni olyan unalmas. Aztán elhelyezkedik a szakmájában végzi a rutin feladatokat és szarul keres.

Én a következőt kérdezném meg tőle.

Hány buta facebook kommentet lájkoltál az elmúlt héten és hány olyan youtube videot néztél meg amelyen egy amerikai vagy japán asztalos dolgozik ?

A legfontosabb kérdés, hogy akarsz-e jó lenni akarsz-e a legjobb lenni a szakmádban ? Ha igen, akkor tanulj, képezd magad akkor is ha senki sem kényszerit rá. Akik így tesznek sikeresek lesznek és jól fognak keresni bármilyen kétkezi munkáról is van szó.

A többiek meg egyszerűen nem szeretnek dolgozni. Nekik bármennyit is fizetnél akkor sem kapnál minőségi munkát tőlük. Azért mert nincs meg bennük az a büszkeség, hogy én igenis minőségi munkát akarok kiadni a kezemből amire bárkinek azt mondhatom, nézd én csináltam.

2019. nov. 21. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!