A 4%-os infláció nem bőven elég indok a béremelésre?
Azt most hagyjuk hogy az infláció nem 4% de még 14% se nagyon hanem több (max a kumulált inflációs ráta ennyi) ld a zöldség élelmiszer lakás stb árak most nem is ez a lényeg.
Hanem az hogy ha valaki egy cégnél X éve nem kapott emelést és odamegy a főnökhöz emelést kérni akkor az hogy van infláció és alsó hangon is 4% (hahahahhaha....) nosz ez nem elég indok egy emelésre?
Mert a főnök azt kérdi miért adna emelést. Erre én azt mondom azért adjon mert nem akarok kevesebbet keresni márpedig ha a bérem marad helyben az infláció meg működik, akkor ez reálkereset csökkenést okoz és nem korrekt csökkent bérrel alkalmazni valakit.
Ez nem totál helyes és helytálló érv?
Most persze jönnek majd a trollok akik szerint nem érv. De hát őszerintük semmi sem érv.
"és mindenkinek, hogy nincs automatikus béremelés"
Bértáblás helyek, kollektíves helyek, szerződésen emelő helyek folytassam?
Van olyan a családba aki kollektíves helyen van a kollektívben benne van a jan 31-ig KÖTELEZŐEN odaadandó éves 6%.
És nem minimált kap.
"A bér mindig alku tárgya. "
Érdekes az ittlétem 10+ éve alatt ezt még nem vettem észre. A bér annyi amit a főnök mond, és 5 ft-tal se több.
Hol itt az alku? Ez nem alku.
" köszönd meg szépen a főnöködnek, hogy alkalmaz egy ilyen senkiházit, hiszen sehova máshova nem kellenél."
De akkor állj. Hát senkiháziakkal tele a világ. Miért nem alkalmaz egy másik senkiházit akinek még enynit se kéne adni? ld minimálbér.
MIért nem rúg ki kamu fegyelmivel egyik napról a másikra, és vesz fel a helyemre egy trógert akinek még ennyit se kéne adni mint nekem?
Hát sorbnan állnak az épület előtt! De 1 helyre 20an jönnek (mondja a főnök-álmában biztos-.....)
Ahelyett,hogy itt szarrágóskodsz a főnöködnél 4%on, kereshetsz másik munkát, ahol kérhetsz 20-30 vagy akár 50%al többet. Ilyen egyszerű. A mai világban pont ezért váltogatnak az emberek 2-3 évente munkahelyet.
Tudom,most jön az a kifogás,hogy a környéken nincs más hely.
Akkor lehet menni másik városba vagy országba. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!