Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mai világban a fiatalok miért...

Mai világban a fiatalok miért nem szeretnek dolgozni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, de azt látom hogy sok kortársam milliókat akar keresni a semmire.

Nem szeretnek tanulni (nem iskolára gondolok feltétlen), küzdeni, nulla kitartás. Ha egy kis fizikai munkát kell vegezni összeszakadnak, nyavalyognak.

Van egy csaj ismerősöm akinek el lett volna intézve Ausztriában recepciós állas komoly szállodában, jó fizetés, szállás-étkezés ingyen, de nem megy ki mert ott nem lehet alibizni irodában mint itthon, meg távol lenne a családjától.

Persze vagyona semmi, inkabb itthon szenved...

Az ilyen emberek szerint akik ma milliókat keresnek hogy kezdték?

Miért akar egy fiatal pihenni?

Fiatalon rengeteget kell dolgozni, majd 50 felett lehet pihenni ha felépítettél valamit.

2020. jan. 18. 20:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

#10 Nagyon jól összefoglalta a Kádár korszak lényegét. Bele is rokkant az ország...

Aki meg azt mondja, hogy heti 40 órát dolgozni az valami földöntúli megterhelés az mégis milyen világban él?

2020. jan. 19. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a heti 42,5-45 óra munkahelyen poshadás nagyon sok és ezt nem validálja az, hogy régen, melyik évszázadban mi volt. Én a heti 40 óra munka miatt SEM szeretnék gyereket.

Meg lehet nézni az embereket: a többsége rohan, fut, siet, hajszol, nem sportol, már azt se tudja, régen mik voltak a hobbijai és hajszolt.

Szerintem heti 30 óra munkahelyen poshadás lenne az, ami még emberi.

2020. jan. 19. 15:31
 13/15 anonim ***** válasza:
74%

Látszik, hogy nem a Kádár-korszakban nőttél fel.

Abban a korszakban a finggereblyézés által felhúzták a lakótelepeket, a kertvárosokat, kitermelték a szenet a mélyből, üzemeltettek sok szolgáltatást: közösségi közlekedés, egészségügy, szociális háló, közoktatás stb., amikre annyi panasz soha nem volt, mint manapság.

A lakást pedig kiutalták ugyan, de előtte piszok hosszú várólista volt, és az a lakás bérlemény volt, nem pedig a tulajdonod.

Mondjuk az biztos, hogy nem voltunk ennyire túlhajtva, mert akinek még maradt ereje a napi 8 órás munka után, az elment fusizni. De azt ő választotta, nem pedig kötelezték rá azért, hogy a vállalkozó gazdagodhasson.

Ha Nekem a bér és minden más megfelel a munkahelyen, kicsit sem foglalkozom vele, hogy másokat a munkámmal mennyire gazdagítok. A munkaviszony két fél megállapodása, senki nem kötelez arra (ma már nem, csak a Kádár-korszakban), hogy dolgozz!

2020. jan. 20. 05:19
 14/15 anonim ***** válasza:
72%
Az a király (proli) aki sokat és keményen dolgozik kevésért.
2020. jan. 29. 00:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Békés megyei vagyok, kb minimálbér és garantáltbérminimum közt keresnek az emberek, legtöbb fiatal nem akar dolgozni ,mert nem látja értelmét, sok szülő 10-20 évet lehúzott gyárban, mezőgazdaságban, húsiparban stb és szó szerint semmi vagyona ,megtakarítása nincs egy öreg lepusztult házon kívül meg egy rozsdás kocsi. Nem egy fiatal azt látja dolgozik és szegény akkor meg nagyon bedühödnek.
2021. márc. 25. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!