Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mai világban a fiatalok miért...

Mai világban a fiatalok miért nem szeretnek dolgozni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, de azt látom hogy sok kortársam milliókat akar keresni a semmire.

Nem szeretnek tanulni (nem iskolára gondolok feltétlen), küzdeni, nulla kitartás. Ha egy kis fizikai munkát kell vegezni összeszakadnak, nyavalyognak.

Van egy csaj ismerősöm akinek el lett volna intézve Ausztriában recepciós állas komoly szállodában, jó fizetés, szállás-étkezés ingyen, de nem megy ki mert ott nem lehet alibizni irodában mint itthon, meg távol lenne a családjától.

Persze vagyona semmi, inkabb itthon szenved...

Az ilyen emberek szerint akik ma milliókat keresnek hogy kezdték?

Miért akar egy fiatal pihenni?

Fiatalon rengeteget kell dolgozni, majd 50 felett lehet pihenni ha felépítettél valamit.

2020. jan. 18. 20:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

Ők már abban a világban nőttek fel, hogy minden az ölükbe pottyan, nulla erőfeszítéssel. Médiából ez jön, filmek, sorozatok, facebook, instagram, mindenhonnan a siker jön, a befektetett munka unalmas, időigényes stb. Ezért arra nem kíváncsi senki, így nem is szembesülnek vele.

Én is ezt tapasztalom, évek óta vannak gyakornokaim és nagyon látszik, hogy még a jobb eszű, jobb képességűek is egyszerűen egyre kevesebb kitartással vannak. Ha egy feladatot nem lehet megoldani két excel függvénnyel, hanem kell 1-2 óra adatbányászat hozzá, akkor már azt se tudják hova legyenek, mert az nehéz meg bonyolult.

2020. jan. 18. 21:09
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

A legtöbb fiatal szívesen tanul.

Ez jól kimutatható azokon a statisztikákon, melyek melyek jól mutatják, hogy a diploma nagyon fontos a fiataloknak.Sőt a diplomások aránya is magas köztük.

Az osztrák recepciós munka valóban nem annyira rossz, viszont ott is nagy a kötöttség.

A munkaidő nem rugalmas vagy kötetlen.Ott sem ehetsz akkor, amikor akarsz, sőt WC-re sem mehetsz ki akkor amikor akarsz.Továbbá, nincs karrierlehetőség.

A multis irodai munkáknál legyen szó műszaki vagy gazdasági/pénzügyi területről, viszont rugalmas vagy kötetlen a munkaidő, van karrierlehetőség.Egyre több helyen van home office is.A szabadságaid 100 százaléka felett rendelkezel, kvázi akkor veszed ki, amikor akarod.Nem kell szabit kivenni, hogy ügyeket tudj intézni.

A fiataloknak fontos a pénz, de nem minden.Fontos a szabadság.

2020. jan. 18. 21:09
 3/15 anonim ***** válasza:
36%
Én mint egy fiatal én azért nem szeretek dolgozni mert nem szeretném másnak gyarapítani a vaggyonát. Mondok egy példát: Azért dolgozzak alkalmazottként másnak hogy a cétulajdonos meg nyaraljon a hawai szigeteken. Tehát az értékes munkámmal más gazdagszik meg mondjuk. Sok fiatalnak abból van elege hogy semmi pénzért dolgoztatják őket amiből szinte nem lehet felépíteni később egy életet. Az őseink a Kádár korszakban ahol abszolút nem ilyen volt a rendszer. Nem volt ennyi fizetési különbségek mindenki annyi fizetést kapot amennyit ért a munkája könnyebben lehetett házhoz jutni illetve meglehetett valósítani egy igazi karriert. Nagyon sokan a Kádár korszakban gazdagottak meg még mert könnyebb volt úgy minden. Most és ez köszönhető a politikusoknak olyan rendszer van amiből egy fiatalnak abszolút nem lehet önálló életet alakaítani hiába dolgozna mert állandóan falakba fog ütközni például a lakásárak miatt akkor nem lehet vállalkozni mert rengetek adót kell fizetni szinte már versenyezni egy egy jobb állásért vagy meg mehetünk a gyárba semmi pénzért 4 műszakba. Tehát egyszóval nincs jövője a mai fiatalnak és azért nem szeretnének dolgozni mert nincs motiváció sem.
2020. jan. 18. 22:58
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Amiket leírtál az egyáltalán nem korosztályhoz köthető, hanem munkakörnyezethez, ha egyszer hozzászoktál, hogy tudsz lazsálni munka közben akkor nem keresel olyan munkát, aminél nem teheted meg.

Apámtól rengeteg hasonló személyről hallottam és ők a 30-40 vagy a fölötti korosztály képviselői.

"sok kortársam milliókat akar keresni a semmire.

Nem szeretnek tanulni (nem iskolára gondolok feltétlen), küzdeni, nulla kitartás. Ha egy kis fizikai munkát kell vegezni összeszakadnak, nyavalyognak."

Ahhoz képest, hogy én most 25 éves vagyok, valamiért nem találkozok nagy számba ilyen kortásakkal.

2020. jan. 18. 23:03
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Én meg azt látom, hogy sok az ilyen megmondóember, aki szerint csak a cementeszsák-cipelés a meló, az irodisták meg csak melegednek.
2020. jan. 19. 06:15
 6/15 anonim ***** válasza:
66%

" Az őseink a Kádár korszakban ahol abszolút nem ilyen volt a rendszer. "

A rendszer nem ilyen volt, de azért ott is voltak keményen fizetéskülönbségek! Már bocsi, de bérszámfejtőként tudom.

A mai fiataloknál legnagyobb gond, hogy tényleg mindent készen kapnak/kaptak. Miért? Mert a Kádár-korszakban mindenkinek dolgoznia kellett, és Anyuci-Apuci tudja, mennyit kell gürizni azért, hogy legyen lakásod (akkor sem volt könnyebb hozzájutni), hogy jobb életed legyen, mint a többieknek. Ők ebben nőttek fel, és egyébként is minden szülő könnyebb utat szeretne a gyerekének alapból. Hát ezzel cseszik el.

Rokonom (előtte építőipari technikus volt), felépített egy vállalkozást a rendszerváltás után. Az építőiparban ténykedett. Mindegyik gyerekének diplomát adott a kezébe, de csak úgy "kapta" meg az egyik gyereke a céget nyugdíjba vonulásakor, hogy lehúzott a melósok között 5 évet. Vagyis ásta az árkot, a fekáliában dolgozott, ha kellett, hidegben-melegben, porban, festékszagban, vasporos környezetben, stb...

Megmondta, a gyerekének tudnia kell, milyen lentről kezdeni, milyen ott a munka, mert csak úgy tudja helyén kezelni a dolgokat, és jól vezetni a céget. Ugyanis azt elsősorban a dolgozók viszik előrébb, nem a vezetők. Azokat pedig meg kell becsülni, foglalkozni a magánjellegű gondjaikkal is, ha kell. Emberekkel dolgoztatni a legnehezebb feladat a világon, azt nem tudja úgy megoldani, hogy csak kiesik az iskolapadból.

Volt olyan gyereke, aki diplomát 7 év után szerzett. Azt is csak akkor, amikor Apuci közölte, nem finanszírozza tovább a taníttatását.

Amikor találkoztunk és beszélgettünk, mesélte, sok mindent már másképp csinálna, még egyszer nem adna ennyi lovat egyik gyereke feneke alá sem.

2020. jan. 19. 06:57
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Már miért kellene _szeretni_ bejárni egy munkahelyre, ugyanazt csinálni heti 40 órában, más utasítására, a pénzt más malmára hajtva?

Egy fiatalnak is kell pihennie!

Élveznie kell neki is az életét, nem pedig tönkretennie az egészségét, túlhajszolnia magát, majd pedig 50 évesen, ha még él, élvezni a... Mit is?

A pénz tényleg nem minden!!!

Szerintem amúgy pont le kellene lassítanunk.

Először is, egy 8 órás alvás legyen alapjog, alapvető lehetőség. Sportolni sajnos KELL. Mindenkinek legyen ideje, lehetősége kreatív hobbizni, vagy épp regényt olvasni és barátokkal találkozni.

Sok embernek szerintem azért nincs hobbija és azért unatkoznak létpen-nyomon, mert annyira pörgünk, rohanunk, túl vagyunk hajszolva, hogy elszokunk attól, hogy a hobbijainkkal foglalkozzunk.

Ezeken túl egyébként se értek egyet veled.

Vannak lusta fiatalok, igen. Viszont a legtöbbje nem az.

2020. jan. 19. 10:20
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

"Én mint egy fiatal én azért nem szeretek dolgozni mert nem szeretném másnak gyarapítani a vaggyonát. Mondok egy példát: Azért dolgozzak alkalmazottként másnak hogy a cétulajdonos meg nyaraljon a hawai szigeteken. Tehát az értékes munkámmal más gazdagszik meg mondjuk."

Ha olyan értékes munkát végzel, akkor csináld vállalkozóként és máris nem a cégtulajdonost "gazdagítod".

2020. jan. 19. 10:33
 9/15 anonim ***** válasza:
67%

jah, 3-as tökéletesen leírta a dolgokat :D sok a tévhit meg félinformáció.

ez az egyes által leírt dolgokból következik. minden irányból ezt kapja, ezt látja. tele van a média, a közösségi oldalak azzal, hogy milyen rohadtul egyszerű a semmittevésből meggazdagodni...és ebből nem is az szűrődik le, hogy mögénézzenek a dolgoknak/például, hogy egy vállalkozó nem csak a milliókat rakja zsebre, aztán meg nyaralni, hanem egy munkavállaló bére után még több, mint ugyanannyit szépen befizet az államnak, kifizeti a cég fenntartási költségeit, és ezek a dolgok mind teljesen függetlenek attól, hogy megy-e az a cég...ha egy hónapban nincs annyi bevétel, akkor is ki kell fizetnie az összes alkalmazottat és a cég terheket...vagy mondjuk azok, akik azt mutatják, milyen jól megy az életük, a valóságban vagy a szülők pénzén élősködve teszik vagy szimplán csak minden apró trükköt megragadnak, hogy egy bejegyzés erejéig sikeresnek tudják magukat mutatni...élőben meg a munkaügyi központban kilincselnek, mert fater már b_szogatja, hogy menjen dolgozni.

2020. jan. 19. 11:18
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A Kadár-korszakban mindenki dolgozott, de senki nem csinált semmit. Nyilvan nem fogja egyik se elismerni, de a "keményen dolgozás" 80 százalékban finggereblyézés volt. A lakást meg kiutalta nekik a tanács. Ez a szocializmus. Erre vagytok olyan nagyon büszkék?
2020. jan. 19. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!