Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kortársaim, csak én vagyok...

Kortársaim, csak én vagyok kétségbe esve, hogy mennyire kilátástalan a helyzetünk?

Figyelt kérdés

Üdv!

Úgy érzem egyre súlyosabb problémák merülnek fel, nem feltétlenül csak a fiatalok számára, de most kifejezetten az őket (minket) érő nehézségekre gondolok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ilyen körülmények között hány éves koromra érhetném meg az anyagi önállóságot, hogy csak akár egy saját lakással rendelkezhessem majd.

Én vidéki városban élek, de egyszerűen már itt is horribilis összegek vannak - kis városról van szó és nem agglomeráció - szóval nem is értem ez hogyan lenne megvalósítható azzal a kis fizetéssel amit majd kézhez kapunk (akár friss diplomásként).

És most nem azokra a szerencsés emberekre gondolok, akiknek anyuci-apuci betolja a popsija alá a szíve kívánságait, hanem mint "átlag ember" milyen kilátásaink lehetnek? 40 éves korodra lesz egy kis panel lakásod az összekuporgatott pénzedből? Vagy mindenki vegye fel a csokot? :D hát ez is hatalmas ötlet volt tényleg.. Úgy érzem alig adnak esélyt az országban és már diák éveim alatt kezdhetek ezen stresszelni.

Fiatalok! Nektek mi erről a véleményetek, van tervetek, hogyan tovább? Itthon tudtok így maradni?

2020. jan. 15. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
100%
Az Állam bácsinak nem megoldani kéne a fiatalok minden gondját varázsütésre, hanem élhető körülméyneket teremtenie és valami féle balanszot alkotnia a munkaerőpiacon.
2020. jan. 15. 22:49
 42/84 anonim ***** válasza:
29%

Ráadásul ebben az országban elmebeteg az aki albérletbe gyereket vállal, ki se adják olyanoknak a lakásokat az ingatlanos gerillák. A kör bezárult.

Nincs ingatlanod kb családod se lesz.

2020. jan. 15. 22:51
 43/84 A kérdező kommentje:

tökéletes válasz

2020. jan. 15. 22:54
 44/84 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező: szerintem is tökéletes válasz, de akkor meg azon dolgozz, hogy valamiben jó, kiemelkedő legyél. Ha a szerencsejáték nem jön be, akkor az összes többi lehetőségen.

Mert a világ az nem fog változni, hiába születik itt 25ezer poszt.

CSAK a saját életeden tudsz változtatni.

2020. jan. 15. 22:57
 45/84 anonim ***** válasza:
21%

A 41-es is egy tökéletes válasz.

Én amúgy sokat tanultam, piacképesnek kinéző végzettségeket szereztem. Nem sikerült velük elhelyezkedni.

Utána újabb, hiperpiacképesnek ígérkező valamit tanultam, nagyon lelkesen. Azzal se.

A bicska nyílik a zsebemben néhány hurráoptimista szövegtől.

Amúgy igen, az is igaz, hogy ha valakit belekényszerítünk egy olyan szakmába, amit nem szeret, abból semmi jó nem származik.

Lásd pedagógusok, akik képtelenek megélni a hivatásukból. Itt ezen az oldalon amúgy őket is magas lóról szólják le.

2020. jan. 15. 22:59
 46/84 A kérdező kommentje:

#45 Igen, ezért kell valamilyen szinten követned azt ami után igazán vágysz. Barátom kitart az álma mellett, nagyon felnézek rá emiatt, támogatom és láss csodát, valóban mesterévé válik annak amit csinál. Persze szerencse kell neki ahhoz, hogy sikerüljön és valóban ebben tudjon mozogni, de annyira elhivatott, hogy simán eltudom képzelni, hogy megcsinálja.

Célom szerencsére nekem is van, igyekszem példát venni és átsiklani az ilyen gondokon, de néha előjön bennem ez a para.

2020. jan. 15. 23:14
 47/84 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként milyen állami beavatkozásra gondoltok?

Maximalizáljuk az albérletárakat valami olyan összegre, amit egy átlagfizuból is ki lehet fizetni?

Legyen!

Legyen így, viszont továbbra is Budapesten van a legtöbb munka (pláne a jól fizetők), ezért ha az albérletárakat mérsékeljük, még sokkal több ember indul meg vidékről Budapestre, és egy lakásra kismillió jelentkező fog jutni, és a bérbeadóknak nagyon nagy lehetőségük lesz válogatni. Ha lesz egy lakásra 20-30 jelentkező, akkor vajon abból a 20-30-ból kit fognak választani?

- Akinek gyereke van? Biztos nem! Gyerekeseket rendesen ki sem lehet lakoltatni, ha esetleg nem fizetnek.

- Akinek állata van? Biztos nem! Az állat még a végén összekarmol/összepisil valamit.

- Aki roma? Biztos nem! De amúgy nem vagyunk rasszisták! :)

- Akinek alacsony végzettsége/fizetése van? Biztos nem! Hisz ki tudja, hogy tud-e/akar-e majd fizetni.

Végül ugyanúgy azoknak adják ki, akiknek nincs állata és gyereke és akik (viszonylag jó egzisztenciával, munkahellyel és fizetéssel rendelkeznek, csak nekik olcsóbban. A szegény családos embereknek se így, se úgy nem lesz nagyon se lakása, se albérlete.

2020. jan. 15. 23:18
 48/84 A kérdező kommentje:

Ez így van.

De szerintem itt most az a brutális, hogy már vidéken is nagyon fent vannak az árak. Ha csak városon lenne, érthető volna azok alapján amiket említettél. De ehhez mérten ugyebár általában a városi fizetés is magasabban mozog. Viszont vidékre ez nem jellemző, (hacsak valaki nem mezőgazdaságban dolgozik.)

2020. jan. 15. 23:25
 49/84 anonim ***** válasza:
30%

Ez így akkor se helyénvaló és nem élet.

Annyi az albérlet, mint amennyi a huszonévesek fizetésének a mediánja lehet (a valóságban).

2020. jan. 15. 23:26
 50/84 anonim ***** válasza:
82%

Már egyszer leírtam.

Arról, hogy mi helyénvaló és mi nem, arról nagyon jól el lehet filozofálgatni a kocsmában egy sör mellett (vagy akár ezen az oldalon is), de attól még az élet olyan amilyen.

Nemcsak itt nálunk, de Bécsben, Berlinben vagy Londonban sem fogsz könnyebben lakást venni, úgyhogy ez nem magyar sajátosság!

2020. jan. 15. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!