Egy munkahely mondhat olyat hogy nem tudja kitermelni az emelt minimálbért és így nem fizeti ki?
Ez nem úgy van hogy törvényi kötelezettsége az emeltet fizetni? Nem tőle függ hogy akarja -e hanem ennyit kell fizetnie és kész?
Ennyivel ki tud bújni az emelés alól hogy „nem tudom kitermelni“?
"a munkavállalónak is bele kell mennie"
És ha nem kérdez semmit csak áttesz? Lepapírozza a dolgot a szokott módon viszi keresztül (be akarsz jönni holnap is? Na akkor aláírod).
Ez nem elképzelhető?
"hogy minek hagyják magukat az emberek megvezetnk"
Nyilván azért mert annyira "kapkodnak " utánuk a piacon hogy választhatnak vagy ez a hely vagy az utca. És akkor inkább ezt választják.
"És ha nem kérdez semmit csak áttesz? Lepapírozza a dolgot a szokott módon viszi keresztül (be akarsz jönni holnap is? Na akkor aláírod).
Ez nem elképzelhető?"
De, simán megoldják sok helyen. Nem írtam az előbb, de MINDKÉT félről megvan a véleményem: arról is, aki ilyet megtesz, de arról is, aki nem lép le azonnal a legalább tavalyi minimálbér miatt... Tudom: "hova, nincs más, stb". De ha ez igaz, akkor valószinűleg a tavalyelőtti minimálbért sem érdemli meg az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!