Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon mit dolgozhat a szomszéd...

Vajon mit dolgozhat a szomszéd Angliában diploma nélkül, hogy ilyen laza, kötetlen élete van?

Figyelt kérdés

Nézzétek el, hogy másra vok kíváncsi, de én is szeretnék így élni. Szóval a szomszédnak van egy kb. 20 éves angol rendszámos autója, amit 4 hétből min. 1-2 hétig állandóan itthon látok és csak alkalmanként szokott elmenni külföldre. Természetesen nem diplomás tehát nem home office-ban dolgozik és alapból nem egy értelmiségi alkat, hogy finoman fogalmazzak, tehát az előbbi lehetőség kizárva...

Egy-egy alkalommal hazajön itthon van 4-6 napig aztán egy pár napig-1 hétig megint kimegy majd megint vissza. Jól kiszórakozza magát, bulizik itthon és tökre lazának tűnik az élete. Nem ismerem személyesen meg nem is tervezem megismerni, de kíváncsi lennék, hogy Angliában milyen jellegű munkakörök vannak, amiket ilyen mobilisen lehet végezni diploma nélkül, miközben mindenkitől azt hallom, hogy akinek nem piacképes egyetemi végzettséggel dolgozik külföldön annak ugyanúgy melóznia kell, csak persze jóval több pénzért, mint itthon és alig van szabadideje.

2019. dec. 30. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Pedig erre csak ő tudja a választ.

Átballagsz, amikor itthon van, viszel neki egy tálca sütit, becsöngetsz, bemutatkozol és elbeszélgettek, majd közben szóba hozod, hogy téged is beprotezsálhatna a munkahelyére.

2019. dec. 30. 15:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1. angliában nagyon olcsó a használtautó, főleg a régi, nagy motoros, prémium autk (cserébe a biztosítás és a szervizelés drága - ezért is adják el aprópénzért)

2. simán lehet, sőt valószínű, hogy a jóember kint kétkezi munkát dolgozik (pl éptkezéseken vagy hasonló jellegű helyen), munkásszállón lakik, amiért nem fizet sokat (cserébe osztozik többedmagával egy szobán pl). Kimegy, lenyom 1-2-3 hetet keményen reggeltől-estig, ottani viszonylatban kevés pénzért, amit nem költ el, hanem néha hazajön, kiereszteni a gőzt. Itthon meg egész jól elvan abból az "apró"pénzből is.

Nincsenek nagy titkok, az éremnek mindig két oldala van.

Persze folytathat mindenféle illegális tevékenységet, vagy akár kéregetésből is összejöhet neki annyi, hogy itthon látszólag jól éljen. Kint meg nyomorog, csak azt ugye te nem látod, ezért az itthoni életvitelére irigykedsz :)

2019. dec. 30. 17:53
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

Várjál, Angliába autóval? XD

Hát vannak mazochista alkatok, az tuti.

Alkalmi, határozott idejű melókra tippelek.

Én is csináltam ilyen melókat, szabadidő szempontjából a legjobb ám. Plusz többet is fizetnek általában. Hátrány, hogy nem túl kiszámítható, egy életet nehéz rá fölépíteni.

2019. dec. 30. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Simán megoldható. Én nővér vagyok, 3 nap alatt letolom az egész heti óraszámot, és 4 napom szabad. Ezzel lehet játszani, ide oda rakosgatni úgy, hogy a szabadnapok nekem legyenek jók. Ezen felül van 41 nap szabadságom.

Egy 20 éves autó ott semmit nem ér, fillérekért lehet venni 10 éveseket.

2020. jan. 1. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!