Próbaidő alatt jár-e jutalom?
Figyelt kérdés
4 hónapos a próbaidőm, 3 hónapja vagyok egy cégnél. MIndenki kapott év végi "pulykapénzt", csak én nem. Még az a kollégám is elég jelentős összegben részesült, akinek 1 hete járt le a próbaideje. Igazságos ez?2019. dec. 20. 11:49
1/21 anonim válasza:
Igen. Hiszen próbaidő alatt bármikor felmondhatsz úgy, hogy másnap már nem mész be dolgozni. Ha felveszed a bónuszt és másnap be se jössz, az kiesés a cégnek.
2/21 anonim válasza:
Jutalom nem jár, adható, a szabályait a munkahely hatàrozza meg
3/21 A kérdező kommentje:
Értem az első álláspontját, de az év végi jutalmat a ledolgozott munka után kapjuk,vagy nem?
2019. dec. 20. 11:59
4/21 anonim válasza:
Nem jár sajnos. Én az előző munkahelyemen az év végi jutalomtól estem el, pedig végigdolgoztam az évet, csak épp júliusban fizették a jutalmat, én meg áprilisban jöttem el. Kb félmillió volt, kicsit szarul esett. Mondjuk annyival jobban keresek az új helyen, hogy pár hónap alatt visszajött, de akkor is.
5/21 anonim válasza:
A jutalom nem jár senkinek sem. Teljesen a munkáltató joga eldönteni, hogy ad e vagy sem. Elhiszem, hogy rosszul esik, de semmiféle törvénysértés nem ért Téged.
6/21 anonim válasza:
Persze. Szerintem pofátlanság lett volna, ha te is kaptál volna
7/21 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lett volna pofátlanság, mert az elvégzett munka után jár az év végi jutalom és én is dolgoztam már 3 hónapot! Tehát miért is?
2019. dec. 20. 12:23
8/21 anonim válasza:
A végén még elhiteted velük hogy nélküled csődbe menne a cég :D
9/21 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem erről van szó, de ha az elvégzett munka után adják, akkor differenciáltan én is kaphattam volna...
2019. dec. 20. 12:37
10/21 anonim válasza:
Az erre vonatkozó céges szabályzatot elolvastad? Sok helyen azt mondja ki: próbaidő vagy felmondási idő alatt nincs jutalom. De olyan is van, hogy a tárgyév végi jutalom csak azoknak jár, akik egy adott időpont (nálunk pl. szeptember 1.) előtt léptek be a céghez.
Ha elolvastad és megtaláltad az erre vonatkozó passzust, akkor érdemes megnézni, kitoltak-e veled vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!