Friss diplomás vagyok (turisztikai közgazdász) nem tudok elhelyezkedni, mi lehet az oka?
Rengeteg helyre beadtam az önéletrajzomat és motivációs levelemet, egy két nappal utána be is hívtak interjúra a legtöbben. Második körös interjúkon is voltam, de a végén mégsem engem választottak.
Mi lehet a gond velem?
Több nyelvet is beszélek, köztük az angolt felsőfokon, a szakmai gyakorlatomat is egy kiemelkedően jó cégnél szereztem meg, továbbá az interjúk során mindíg figyeltem, hogy a kisugárzásom megfelelő legyen és jó benyomást keltsek.
Ti hány megpályázott állás után kaptatok egy ajánlatot?
Talán először egy alacsonyabb pozíciót kéne megpályáznom mint recepciós, vagy titkárnő?
Igen, több embert is behívnak, de ahhoz hogy fel is vegyék valami többet kell mutatni, mint a többiek. Ha egy egeri egyetemes (bocsi, még mindig nem tudom a nevét), és egy corvinusos hasonlóan teljesít az interjún, akkor biztos a corvinusost veszik fel.
Nem is tudom, hogy mondjam. Tudod, ha látok két hasonló tudású és minőségű tabletet hasonló áron, de az egyiken az Apple logója van, a másikon meg egy ismeretlen kínai gyártóé, akkor biztos az appleset veszem meg, hiába egyforma a kettő.
Szinten ha két azonos póló azonos áron, de az egyiket Made in Chile van, a másikon meg Made in Switzerland, ott is biztosan az utóbbit választom majd. A Corvinus is pont egy ugyanilyen márka.
"Ha már az első körös interjún is túl jutott, akkor ott már nem az egyetem neve a ludas, sokkal inkább az egyèni teljesítmèny."
- Igen, ha tud valami nagyon jót "villantani" interjún, mittudomén nagyon jó a nyelvtudása, nagyon jól kommunikál, nagyon meggyőző, bármi.
De hogyha többé-kevésbé úgy teljesít mint a többi behívott, akkor valami alapján dönteni kell, és az nagy valószínűséggel az egyetem lesz.
Köze sincs itt annak hogy hol szerezte a diplomáját.
Szerintem szimplán rágörcsölsz az egészre, írtad is, igyekeztél jó benyomást kelteni.
Egyrészt jobb ha magadat adod, hogy te milyen vagy a hétköznapokban egy munkahelyen, másrészt meg azt válasszák, akit jobban el tudnak képzelni mint személyiséget a többiekkel együttdolgozni.
Lehet hogy túltolod az egészet és az visszatetsző, nem tudom.
Ne görcsölj rá, vállalj el egy recepciós állást, onnan könnyebb dobbantani feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!