Mik a hasznos diploma-párosítások? Érdemes mérnök msc-re menni?
Nagy dilemmában vagyok, és nem tudom, mi lenne a helyes döntés. Jövőre kell jelentkeznem msc-re, amit mindenképpen akarok. És nem egy másik féle bsc-t szeretnék, hanem mindenképpen msc-t, mert nem mindegy, hogy valakinek csak főiskolai vagy egyetemi szintű a képesítése.
Kicsit csalódtam is az alapszakomban, mert eléggé korlátoltak az elhelyezkedési lehetőségek, mármint sok gépészmérnököt még multikhoz is felvesznek, mert miért ne, bennünk csak a laboránst látják.
Érdemes lenne gépész msc-re menni? Vagy inkább valamelyik gazdasági msc-re? Valaki járt már hasonló cipőben? Nagyon kíváncsi vagyok.
És van még egy lehetőség: külföld. Bár mielőtt még hallottam volna bármilyen storyt, az évfolyamtársak nem hittek benne soha, meg alapból lebeszélt volna mindenki, mert ez a szak elvileg nem elismert külföldön. Mégis sokaknak sikerült, ráadásul alapszakkal (!!!) Angliában, Németországban, és havi 1,5 milliót kapnak. Szóval az is hazugság, hogy évekig kellene gürizni azért, hogy elfogadják a diplománkat külföldön (nem az USA-ba akarok menni), és az is butaság, hogy lehetetlen. Az pedig főleg vonzó, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy itthoni msc-s tanulás-gürizés után kapnék kezdőként nettó 200-at (amit csak akkor tudsz félretenni, ha a szüleidnél laksz), vagy a kinti legyen 1 millióból ha a fele lakásra is menne el, de akkor is még egy fél milliód, ami rajtad áll, hogy hogy osztod be, főleg, hogy nem egyedül mennék. (C1-es az angolom).
Valaki tapasztalat? Légyszi, segítsetek, mert az egyetemi nyílt napokon eddig kivétel nélkül csak a saját területüket tudták dicsérni a tanárok.
Azért a TDK nem egészen olyan, mint az iparikutatómunka.
Nem akarlak elkeseríteni, de az évtizedes releváns tapasztalat után jön, hogy te egy asztal mögött ülve fejlesztesz, miközben kiadod másnak a munkát. Sőt saját véleményem szerint nem is igazán működőképes, vagy csak nagyon korlátozottan. Bármennyire is fáj, a mérnöki munka nem működik egy számítógép mögül. Ha ilyen vágyaid vannak, akkor menj inkább CAD rajzolónak, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!