Quality-s munkakör betöltéséhez milyen diploma kell?
Ellátásilánc menedzsment szakon mondta az egyik tanárom hogy beszerzési osztályra ne menjünk dolgozni mert rabszolga munka, de a minőségbiztosítás ezzel szemben álommeló.
És itt jön a lényeg: Gazdász/Logisztikus diplomával qualitysnak felveszik az embert? Én úgy tudom hohy oda mindig mérnököket keresnek.
Válaszokat köszi előre is!
Én közgazdász vagyok ( kb 10 éve Quality Manager élelmiszeripar-logisztika területen ill 1 éve élelmiszeripari műanyaggyártásban)...(és 10 éve foglalkozok beszerzéssel is) Anno felvettek... ha minden jól megy idén leszek mérnök is.
Attól függ, hogy milyen területen keresnek Quality Managert. Élelmiszeriparban élelmiszermérnök, vagy szakmérnök végzettség az adu, gépgyártásban, iparban Minőségbiztosítási mérnök, tehát többféle végzettség lehet megfelelő az adott területre attól függően, hogy mivel foglakozik az adott cég.
4 év Quality és 2 év beszerzéses tapasztalatom van. Ha a beszerzés rabszolgamunka, akkor a quality is. Nézőpont kérdése. Aki alkalmazott egy cégnél az én szememben így is, úgy is rabszolga. Ha elvonatkoztatunk ettől, akkor milyen nyomás hatására jobb dolgozni? Ha folyamatosan verik az asztalt, hogy hozd az évenkénti 5-8% megtakarítást, olcsósítást vagy pedig nem mehet ki selejtes termék. Ha meg netalán kiment mit zárolsz, mennyi időre, megállítod-e ezzel a gyártást, 24 órán belül tudsz-e a vevőnek 3D-ig kitöltött 8D-t küldeni. Őrületes nyomás alatt lehetsz mindkét helyen. Nekem volt olyan napom qualitysként, hogy egyszerre 2 reklamáció bejött és szétszivatott mindkét vevő.
Szerintem a fentiekből lejött a kérdésedre a válasz:
Beszerzés, logisztika az inkább gazdász vonalhoz van közelebb, quality a műszakihoz. Ettől függetlenül lehet esélyed mindkét diplomával mindkét területre bekerülni, cége válogatja, hogy mit kérnek.
quality-s, magyarabb nevén minőségbiztosítás még magyarabb nevén MEO. Az a legnagyobb baj hogy hülye igényeket szabnak a cégnek. Legyen minőség, de legyen darab, selejt ne legyen.... Kb Cicaharc, rossz gyártósor, fluktuáció/fizetés miatt 0 szaktudású emberek stb. De gyárts.
A hab a tortán hogy Minőségügyisnek beraknak a egy gazdászt... hmm teljesen jó választás.. ha már senki nem tudja a soron hogy mivan, akkor az utolsó láncszem is legyen egy gazdász. Aki tudja tolni a hülyeségét semmihez nem értve. (max a számokhoz, meg a %-hoz ért, kiszámolni mennyit bukik a cég percenként)
Egy gépész....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!