Van olyan munka, ami mellett járni tudnék az esti egyetemre?
Utolsó utáni-utáni-utáni esély, mert nem szívesen hagyom ott se az egyetemet, se az adott szakterület autodidakta tanulását. Talán meg is szerettem, jól fizetne, jól jönne.
Én idióta ott hagytam miatta egy kellemetlen, de jól fizető (nettó 200 felett kicsivel) állást, mert rugalmatlan volt.
Otthon voltam másfél hónapot, közben mondhatjuk felmértem a piacot, és reggeltől estig tanultam. Sokat fejlődtem ezalatt az idő alatt.
Most találtam egy állást, elvileg részmunkaidős, de a sok szünet ledolgozása miatt heti 40 órát vagy még többet bent vagyok, olyan elosztásban, hogy képtelenség mellette tanulni.
Van valahol olyan munka, ami mellett reálisan lehet?
Ha nem lesz még rosszabb a világgazdaság helyzete (ebben a szakmában már vagy 3-4 cégről hallottam rosszakat), akkor még fél-1 évig kellene kibírnom.
Miért nincs délelőttös, reggeli komissiózás, takarítás?
Miért csak eladói van? Az meg miért olyan sok órában, hogy ne lehessen mellette tanulni?
Itt is kaptál néhány élő példát akik megoldják. Sőt... A saját esti képzésemről rengeteg élő példát tudok hozni, ahol vezető beosztású, akár komplett régiófelelős mérnökök ülnek, miközben komoly projekteket vezetnek és családjuk, gyerekeik vannak, még is képzik magukat. Ők hogyan? Nekik miből jut erre idejük, energiájuk és hogyan tudják összeegyeztetni ezt a munkahelyükkel?
Te miért nem tudod? Erre szokás azt mondani, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Te nem AKAROD megoldani, nem nem tudod.
Ha valamelyik munkáltatónak egy interjún az a baja, hogy egy-két órával korábban el kell menned bizonyos napokon, akkor gyorsan feltudod ajánlani, hogy ezen órákat ledolgozod más napokon, illetve telefonon elérhető maradsz természetesen. Ha ígysem működik, akkor felveted a tanulmányi szerződés lehetőségét és nagyjából ennyi. A káposzta is megmaradt, a kecske is jól lakott. Ha kellesz egy munkáltatónak, mert a tudásod megfelel, akkor ettől még fel fognak venni. Ha nem a kompetenciáidnak megfelelő munkahelyek között keresgélsz, akkor nem. Ha még ez sem győzi meg őket, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy késve érkezel az óráidra. Ezen egy esti képzésen már nem szoktak fennakadni. Legyél talpraesett! Vagy ha nem vagy, azzal sincsen baj, csak ne állítsd be úgy a helyzetet, hogy ez lehetetlen küldetés, hiszen szép számmal vagyunk, akik ezzel együtt éljük a mindennapjainkat. Kompromisszumokkal nyilván, mert a mi napunk is csak ~ 16-8 órából áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!