Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan munka, ami mellett...

Van olyan munka, ami mellett járni tudnék az esti egyetemre?

Figyelt kérdés

Utolsó utáni-utáni-utáni esély, mert nem szívesen hagyom ott se az egyetemet, se az adott szakterület autodidakta tanulását. Talán meg is szerettem, jól fizetne, jól jönne.

Én idióta ott hagytam miatta egy kellemetlen, de jól fizető (nettó 200 felett kicsivel) állást, mert rugalmatlan volt.

Otthon voltam másfél hónapot, közben mondhatjuk felmértem a piacot, és reggeltől estig tanultam. Sokat fejlődtem ezalatt az idő alatt.

Most találtam egy állást, elvileg részmunkaidős, de a sok szünet ledolgozása miatt heti 40 órát vagy még többet bent vagyok, olyan elosztásban, hogy képtelenség mellette tanulni.

Van valahol olyan munka, ami mellett reálisan lehet?

Ha nem lesz még rosszabb a világgazdaság helyzete (ebben a szakmában már vagy 3-4 cégről hallottam rosszakat), akkor még fél-1 évig kellene kibírnom.

Miért nincs délelőttös, reggeli komissiózás, takarítás?

Miért csak eladói van? Az meg miért olyan sok órában, hogy ne lehessen mellette tanulni?

2019. nov. 26. 06:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
24%
Vagy inkább koncentrálj a tanulásra és ha elvégzed az egyetemet, diplomával már nem nettó 200 lesz a cél, amennyiben olyan szakmát szereztél.
2019. nov. 26. 07:19
 2/22 A kérdező kommentje:

Milyen munka mellett tudok a tanulásra koncentrálni?

6 órás nem nagyon van, pedig elvállalnám, Diákhitelt tudnék mellé felvenni.

Nem kellene diplomázást várnom, csak fél-1 évet, amennyiben nem romlik le nagyon a gazdasági helyzet.

2019. nov. 26. 07:47
 3/22 anonim ***** válasza:
67%
Call center? Ott még örülnek is, ha a reggelt preferálod.
2019. nov. 26. 07:48
 4/22 A kérdező kommentje:

Az annyira embertelen munka és annyira nem való nekem, hogy inkább értékesítek tovább.

Valami emberektől nagyon távoli nincs?

Cserében takarítanék, csomagolnék.

De lassan már másik áruház is jó, ahol tényleg részmunkaidő van, nemcsak a fizetés az.

2019. nov. 26. 07:58
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
Meki és társai
2019. nov. 26. 08:02
 6/22 anonim ***** válasza:
67%
Keress hajnali irodatakarítást. Ha Pesten laksz, van belőle jó pár... Az más kérdés, hogy hogy jutsz el oda hajnalban (van, ahol 4-8-ig van)
2019. nov. 26. 08:20
 7/22 A kérdező kommentje:

Namost a hajnali irodatakarítás mellett se lehet jobban tanulni, mint a mostani melóm mellett.

Ma 9:30-tól este 8-ig leszek. Bár lehet, hogy lesz az 8:30 is.

Holnap valamikor korábban kezdünk nyitás előtt, utána suli, lefeküdni megyek haza. Csütörtökön szintén meló... Asszem.

2019. nov. 26. 08:29
 8/22 anonim ***** válasza:
69%

Nem igazán értem a problémát. Heti 40 órában dolgozom mérnökként. Mellette egyetemre járok esti képzésen. Többnyire 16:30-tól este 9-ig, 10-ig heti 2-3 alkalommal. Mikor hogy. Vizsgákból kötelesek mindig kiírni legalább egy hétvégi időpontot is. Mivel tanulmányi szerződésem van, ennek azért vannak megengedő feltételei (pl. vizsgánként 3 nap tanulmányi szabi), de alapvetően a munkámnak mennie kell, nem csinálja meg helyettem senki, szóval eldönthetem melyik ujjamba harapok... Ha érted mire gondolok. :)

Könnyű-e? Nem... sőt. Vannak olyan heteim, amikor már csak a túlélésre hajtok zomniként. Ha nem suliban vagyok, akkor esténként tanulok, a hétvégéim nagyrészét is ez teszi ki, de összességében a szorgalmi időszakot összeszorított fogakkal ki lehet bírni, a vizsgaidőszak már kicsit lazább, mivel nem kell suliba járni legalább. A baráti társaságom lassan nem ismer meg, a párommal alig töltünk együtt hasznos időt, pedig együtt élünk. Nehéz megteremteni az egyensúlyt munkában, tanulásban, magánéletben, de szerencsére mögöttem olyan támogató háttér van, hogy zökkenőmentesen megy, mégha kemény is.

Normál munka és munkaidő mellett is tudod képezni magad. Nem egyszerű, de tudod.

2019. nov. 26. 08:34
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

Jó, akkor én befejeztem: feldobtunk pár ötletet, de az eddigi javaslatokra mind azt mondtad, hogy nem jó, nem jó, nem jó.

Azt ne várd, hogy nettó 200 ezres melót fogsz kapni 8-12-ig munkaidővel.

Amúgy gondolom, ez is Te vagy:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2019. nov. 26. 08:37
 10/22 A kérdező kommentje:

Több, mint 1 éve tanulom azt, amit és a nagy részében heti 42,5 óra munka mellett. A baráti köröm engem se ismer meg lassan.

Csak irodai adminisztratív (ami eddig voltam) melót nem lehet olyat találni, ahol elengednek 16:00-ra órára. Jó, nyilván a szorgalmi időszak második felében már nem minden előadásra jár be az ember, nekem is 17:30 már az a 16 egyik nap, a szabadon választhatón össz 3-szor voltam.

De akkor is nehéz olyan munkáltatót taláni, aki tolerálja.

2019. nov. 26. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!