Munka mellett hogyan lehet állásinterjúkra járni?
Én interjú miatt sose vettem még ki szabadságot. A lehető legkésőbbre kérem az időpontot és az eddig mindig elég volt.
Azt a kevés szabadságot inkább családdal töltöm, nem egy bizonytalan kimenetelű interjúval.
Ha nem sikerült munkaidőn kívüli időpontot egyeztetni én valami fals szöveget találtam ki. Fogorvos, banki ügyintézés ilyesmi.
Mondjuk nálunk lazán vették. Elengedtek, le kellett dolgozni és kész.
Annyira bírom, hogy itt csak olyan emberek válaszolgatnak, akiknek ilyen laza munkájuk van, h nincs kötött munkaidő és a főnök is elengedi őket meloidoben bankba, orvoshoz stb helyekre. Sajnos, a legtöbb állás nem ilyen. Bizony akkor a szabis napokat kell bealdozni erre. Ha meg nem akarod, akkor nem valós a munkavaltasi szándék.
A munkaidőn túli interjú meg sztem eleve h.ülyeség, mert ha mondjuk most dolgozol 4-ig és sikerül 5-re kérni az interjút, akkor sztem onnan menekülni kell, nemhogy interjúra menni. Azért mert ez azt jelenti, h ott minimum 17:30-ig kell bent kell maradni (de inkább 18:00-ig). Elmegy az egész nap egy ilyen melóval. Heti 5 napban rohangalsz, mint pok a falon. Hazaersz kb. 19:00-re, ha bémész vásárolni, akkor kb. 19:30-ra. Pár óra múlva feküdj le aludni, mert másnap kelni kell.
Visszaterve a kérdéshez, nekem olyan tapasztalatom van, h 24/48as állásom volt és aközben kerestem melót, ami így elméletben nagyon jól hangzik, de a gyakorlatban bejön a fáradtság, mint elég súlyos nehezites... De nekem csak ilyen beosztás mellett sikerült interjúra járni eddig szabi nélkül.
"A munkaidőn túli interjú meg sztem eleve h.ülyeség, mert ha mondjuk most dolgozol 4-ig és sikerül 5-re kérni az interjút, akkor sztem onnan menekülni kell, nemhogy interjúra menni. Azért mert ez azt jelenti, h ott minimum 17:30-ig kell bent kell maradni (de inkább 18:00-ig). "
Dehogy jelenti azt. Nekem 15-ig van most törzs idő, szóval ha nincs túl messze, akár 15:30-ra is oda tudok érni. De ha 17-kor van az interjú az se jelenti azt, hogy 17-ig kötelező ott lenni az új helyen. Csak HR és/vagy szakmai vezető hajlandó kicsit később fogadni, mert tudják, hogy sokan dolgoznak akik interjúra járnak. Ez is a munkájuk része.
Ahogy természetesen én is tovább maradok, ha munka miatt szükséges. Máskor meg lelépek 15-16 óra körül. Heti 40 órás átlag kijön az a lényeg.
"Csak HR és/vagy szakmai vezető hajlandó kicsit később fogadni, mert tudják, hogy sokan dolgoznak akik interjúra járnak."
Végre valakinek esze is van. Ez így van.
Nyilván persze vannak a droid munkahelyek, ahol ha 16 óráig tart a munkaidő, az szent és sérthetetlen és egy vezető agyáig sem jut el, hogy semmi nem történik, ah egyik nap elmegy a munkavállaló fél órával előbb és másnap meg ledolgozza... Aki ilyen helyen ragad, az magára vessen :) Az tipikus megszoksz vagy megszoksz munkahely.
Ésszel kell csinálni, vagy több interjút egy-két napra pakoltatni és kivenni szabadságot/kiíratni magad betegszabira (azért a legtöbb háziorvos szerintem ebben partner, azt meg úgysem ellenőrzi senki, hogy valóban pl. a retyón töltötted-e az a 2 napot), ilyen esetben bőven lehet még mellette ügyintézni is, amire amúgy nincs ideje az embernek.
Vagy marad a délutáni/esti interjú.
Hát ez az, én se dobom el a billentyűzetet 17-kor,de még 19-kor se ha sürgős munka van. Sőt, még hétvégén, ünnepnapon is előfordult, hogy dolgoztam. Na ez utóbbi több év alatt alig néhányszor volt. De cserébe máskor megtehetem, hogy bemegyek 9-re és eljövök 15-kor. És ennél vannak sokkal rugalmasabb munkahelyek, de én igazából ennek is örülök.
(persze, ha napközben fontos dolgom van közeli helyeken, akkor ki lehet menni munkaidőben, nyilván. De ezt sok fix munkaidős, 8-16-ig dolgozó embernek is szabad máshol is.)
#3 Amit írtál elejétől végéig hülyeség...
Én az elmúlt 4-5 évben bőven 3 jegyű számú interjún voltam. Egyszer sem vettem ki szabadságot, egyik munkahelyemen sem. Legtöbb esetben 16-19h között kértem az interjút, a legtöbb esetben bejött. Az meg evidens, hogy ha nem HR-es vagy cégvezető pozícióba jelentkezel, totál más munkaköröd lesz mint az interjúztatónak, és totál más a munkaidő beosztásod.
Ha pedig délelőtt vagy kora délután volt szabad időpont, túlórát lecsúsztattam, és szabad napot kértem. Vagy ha délután 3-ra volt interjú időpont, aznap bementem 7-re, és előző nap tovább maradtam 1-2 órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!