Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek még mindig van...

Szerintetek még mindig van olyan, hogy ugyanazért a munkáért egy nő kevesebbet kap, mint egy férfi, vagy ez csak évtizedekkel ezelőtt volt jellemző?

Figyelt kérdés

Természetesen itt egyazon cég ugyanolyan pozíciójáról beszélünk.

Más-más pozíciókat ne hasonlítsunk össze.

2019. nov. 5. 18:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ha be lenne építve a bérébe, hogy később évekig nem kap munkabért, akkor többet kéne keresnie.

De épp hogy kevesebbet keres.

Ez egy nagyon hülye elmélet volt.

Egy új EU-s kutatást publikáltak a hét elején, több hírportálon megjelent, ezért írtam ki a kérdést.

Én is érzékelem, hogy nőként kevesebbet keresek és kevésbé vesznek komolyan, természetesen ez csak a férfi feletteseimre igaz.

A kutatás szerint MA és EURÓPÁBAN egy nő évente 2 hónapot teljesen ingyen dolgozik, egy férfihez képest.

2019. nov. 7. 19:04
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Ha úgy érzed többet ér a munkád akkor kérj emelést vagy keress másik munkahelyet.
2019. nov. 8. 04:06
 13/19 anonim ***** válasza:
25%
11: elcsúszott a logikád. Nem a munkavállaló, hanem a munkáltató szempontjából van beleépítve a bérbe. Magyarul nem a későbbi fizetéskiesést építik bele, hanem azt, hogy a munkáltatónak vállalnia kell azt a rizikót, hogy a nő bármikor bejelentheti, hogy terhes, elmehet vele hosszabb időre táppénzre, majd akár 3-10 évre kiesik a munkából, közben ha a második-harmadik gyerekkel is elmegy táppénzre, akkor még pénzbe is kerül a cégnek a semmi.
2019. nov. 8. 08:57
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Ide vagy oda emancipáció sajnos ez a vilagnezet még mindig él hogy a nőket anyagilag kevésbé becsulik meg. Főleg ahol többségében férfiak dolgoznak. Valahol az élet rendje az is lenne hogy a ferfi rendelkezzen magasabb jovedelemmel hisz a holgyeknek szamos elethelyzet adodik normal esetben hogy ki esnek atmenetileg a munka vilagabol. A cegek sok esetben hosszu tavra terveznek a ferfiak ambiciozusabbak motivaltabbak tovabb tudnak a munkaero piacon is megmaradni es karriert epiteni. A holgyek 30 korul ha még nincs gyermek negszolal az anyai veszcsengo csaladot szeretnenek mely mindent felulír es kesobb mar nem annyira motivalja oket a rangletra inkabb a gyermekek nevelese csalad egybentartasa mely vhol termeszetes is igy a munkaltatók sem szeretnek kiemelkedo osszegeket aldozni a noi munkaerore aki mellesleg evekre kiesik a szakmajabol majd lehet vissza se megy mert a ferje jol keres es inkabb otthon marad kis vallalkozast indit es a gyermekeinek szenteli az eletet. A ferfiak kitartobbak jobban lehet veluk szamolni. S igen pont ezek miatt alacsonyabb sok a helyen a nők fizetese.
2019. nov. 10. 11:20
 15/19 A kérdező kommentje:

Huh, egy darab vessző vagy pont sincs, ezt így nem lehet végigolvasni...

Előző: nem az én logikám csúszott el, egy másik válaszoló felvetésére reagáltam.

Én nem "logikázok", csak tapasztalok.

2019. nov. 10. 12:54
 16/19 A kérdező kommentje:

Annyira nagy távlatokban gondolkodtok, pedig ha már a logikánál tartunk. ez sem logikus.

Egyrészt mindenki ide sorolja a jövőt, hogy a nő MAJD egyszer elmegy szülni.

És ha nem megy el?

Nem szül mindenki.

A másik: ha én mondjuk egy 45-50 éves nő vagyok, aki 20 éve szült, akkor már nincs mitől félnie a munkáltatónak, márpedig ennél a korosztálynál is ugyanaz van, a nő kevesebbet keres.

Ha valaki kiesett a munkából 3-6 évre, akkor teljesen reális, hogy nincs meg az a tapasztalata, mint annak, aki nem esett ki.

Ez elfogadható indok.

De ez utána néhány éven belül realizálódik, és senkit sem a 20 évvel ezelőtti tudása alapján fizetnek, ergo később ennek ki kellene egyenlítődnie, mert 20 év távlatából már senkit nem érdekel, hogy odavolt-e valaki szülni.

És nem reális az sem ma már, hogy az ember az egész életét egy cégnél tölti. A gyakorin az összes kérdéshez azt írjátok minden egyes kérdezőnek, hogy váltson, keressen másik helyet, stb.

Még itt is előkerült a téma, pedig itt nem ez volt a kérdés.

Szóval ha én szültem (volna), és később másik munkahelyen kezdem el a karrierem, az miért ér kevesebbet, mint egy férfi karrierje, aki szintén ugyanakkor kezd?

Nem lehet beleépíteni olyasmit, ami vagy lesz, vagy nem, szóval ez egy nagyon ostoba érvelés.

2019. nov. 10. 13:02
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
#14 pont ez az, hogy a munkahelyről ki-be mászkáló nők miatt szop az is, aki nem akar szülni, és nem lehet beleíratni szerződésbe, hogy tényleg nem akarok, mert a törvény ettől is "véd"...
2019. nov. 10. 20:45
 18/19 anonim ***** válasza:
31%
15: tudom, hogy arra reagáltál, amit írt. Csak azt mondtam, hogy hülyeséget reagáltál.
2019. nov. 10. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:
22%

#16: egy új munkahelyen új bérigényt mondasz ahogy a férfi kollégád is. Mondjuk bruttó 600 ezer ft. Vagy megadják vagy nem. Nem az lesz, hogy te nő vagy akkor rábólintanak aztán fizetéskor csak 500.

Szóval nem értem hogy kereshet ugyanott egy nő kevesebbet. Vagyis értem, egyszerű: kevesebb volt a bérigénye.

2019. nov. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!