A gyáraknak miért olyan depresszív és rideg a hangulata?
Figyelt kérdés
Gyárlátogatáson engem szinte lesokkolt az a nagyon rideg, barátságtalan környezet. Annak ellenére hogy tökéletes tisztaság és rend volt, de mégis amint beléptem oda, az első érzés, gondolat az volt, hogy "menjünk innen ki".
A bemutatón sok karrierlehetőséget mutattak be meg minden, de valahogy végig úgy éreztem hogy tök mindegy milyen szuper ajánlatuk van, mert ez a munkakörnyezet az összes pozitív dolgot lehúzza.
Másoknak is van ilyen rossz érzésük ha gyárba mennek?
Azon gondolkodtam, hogy ha nekem egy pár órás látogatás ilyen depresszív érzést okozott, akkor milyen hatása van azokra akik több műszakban ott dolgoznak?
Nem okozhat ez lelki és testi problémákat?
2019. nov. 3. 13:08
21/21 anonim válasza:
Eleinte utaltam a gyarakat, mikor betanitott munkaskent diak koromban ide-oda betevedtem. Most mar gyartogepeket tervezunk es epitunk a kollegaimmal, melyeket be is uzemelunk az adott gyaregysegben. Felnott fejjel a muszaki megoldasokat nezve, mernokkent azt mondom minden gyaregyseg egy nagy jatszoszoba. 😄 En imadom mindet, a finommechanikai osszeszerelo egysegektol kezdve a teljesen automatizalt, robotcellas sorokon at a nehezipari hengermuvekig, kohokig, tobb ezer tonnas presekig mindent. A szazados pontossaggal dolgozo beulteto gepek sebessege es precizitasa, a tobb 100 kiloamperes ponthegeszto gepek eroatviteli vezerlese, a biztonsagi rendszerek, az eromuvi turbinahazak, mind zsenialisak, legszivesebben egesz nap ilyen helyen dolgoznek/nezelodnek, mint sem az irodaban bent a cegnel bamuljam a tervezo programot napi 8 oraban. Szerencsere volt alkalmam szakmunkaskent meg anno operatorkent is reszt venni a termelesben. Teljes mertekben megertem, hogy az emulziosargara festett gepek tomkelege, a tonnanyi vas, a pneumatikus lefuvatok, presek, lyukasztok kopacsolasa, a hegesztok sercegese es az argon gazes emulzio szaga egy laikusnak rideg, taszito, undorito, visszataszito kornyezetet sugall. Ugyan ezt ereztem 16 evesen, amit az operatori munkakorulmeny (szunetek, kotott munkaido, 10-20' ebedido, wc-re is keredzkedni kell, primitiv, budos emberek tomege, kotelezo egyenruha, monoton munka, primitiv csoportvezetok, lekezelo hangnem, stb.) csak hatvanyozottan fokoz. Egy 700 loeros hidraulika szivattyu vezerlovel vivott harc, mikor bokaig uszol az olajban, agyad egyik fele a PLC programban, masik fele a vezerloszekrenyben, kicsit izgalmasabb, mas jellegu moka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!