El sem tud_játok képzelni, mennyit segí_tenétek ezzel! _! _! Az éltető nyári nappali fényt és annak színét MELY izzókkal, lámpákkal lehetséges az esti sötétben elérni a szobában? MINDEN lehetőség érdekel, kerül amibe kerül!
Magyarországi vagy?
Ha nem, akkor elnézhető.
Ha igen, életedben hány könyvet láttál?
Belülről gondoltam!
(Intelligenciára gondoltam.)
Első két önjelölt unatkozó troll kisfiú éretlen infantilis macskakaparásának senki nem tanúsít figyelmet, kiváltképp a kérdező nem.
Tobbieknek: egzakt pontosan olyan fényt kívánok elérni, mint amilyen a nyári nap fénye! A meleg fehérrel az a hatalmas nagy gond, hogy láttam már ilyet élőben, és nem, hogy nem a nappali fényt/színt nem adta vissza, de olyan volt, mintha még "tompább" lett volna a fény színe/ereje. Sajnos messze nem megoldás...
Antiszoci megint nyomja.
Kérdező amit Te keresel az inkább a Nature White kategóriába esik.
Vagy még lehet azt is,hogy kevered a meleg illetve a hideg fényű led lámpákat egy szabályozóval,úgy ahogy neked a legjobban megfelel.
A meleg fehér pont nem. A napfény színhőmérséklete valahol 6000K körül van, ami mesterséges fényforrás esetén már bántóan kékes. A 4000K színhőmérséklet egy arany középút. Válassz minél erősebb fényforrást, ha egy csillárról beszélünk, négyzetméterenként 150 lumen legalább legyen meg (egy 30 négyzetméteres szoba csillárja összesen 4500 lumen, ez 5 db 75 wattos izzót kiváltó fényforrással már lehetséges), és a színvisszaadási indexe legyen legalább 90. Az általános olcsó fényforrások 80-as indexüek, ez sem vészes, egész jó a színvisszaadásuk.
Itthon a vizesblokkot kivéve mindenhol kicseréltük a 2700K színhőmérsékletű fényforrásokat 4000K-re, nem bántuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!