Nettó 250ezres fizetéssel van lehetőség középosztálybelinek lenni?
Figyelt kérdés
2019. okt. 31. 12:30
21/47 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ott tartunk hogy Magyarországon Budapestet teljesen el kell ilyen tekintetben valasztanu vidéktől, a bérek és az árak is el vannak szálva, én tudom mivel pesten dolgozom es az agglomerácioban lakom.
2019. okt. 31. 20:34
22/47 anonim válasza:
A lakás bérleti díja valóban igaz, de a rezsi, élelmiszer, iskoláztatás, stb. mindenütt egyforma. Pl. az E.On nem fog eltérően számlázni, a SPAR mindenütt egyformán áraz...
23/47 anonim válasza:
@22 Viszont nagyvárosban a szolgáltatások mennyisége és minősége miatt lakik az ember, szóval majdnem mindegy, hogy mennyi a krumpli. Drágább a színházjegy, az étterem, a kocsma, a taxi, a fodrász, meg minden más. Sokkal drágább.
24/47 A kérdező kommentje:
Utolsoval ertek egyet, dragabb az autóbiztositas, kötelező, adók, berletek stb stb
2019. okt. 31. 20:49
25/47 anonim válasza:
Szerintem a szűk középosztály 250000Ft körül mozog. Ja és én még bruttóban gondolkodtam. Hogy szerintem a bruttó 250000-es fizetés az már középosztály lehet. Én innen, ahol vagyok, most úgy képzelem, tehát nem néztem erről statisztikákat.
26/47 anonim válasza:
Ha a nyugati tarsadalmakhoz viszonyitunk, amiben elunk, akkor messze elmarad a kozeposztalytol a fizud.
Ahogy latom ezeket a sok ceget, multiceget, boduletes nagy haszonnal dolgoznak. Kizsakmanyoljak az embereket.
Messze vagyunk a kozeposztalytol.
27/47 anonim válasza:
Ami azt illeti, a szolgáltatásokért ugyanannyit elkérnek, csak kevesebbszer vesszük igénybe 😉 Szeretnék én is pl. arcot tisztíttatni hetente, meg előadásokra, szórakozni járni, de akkor hamar alsó osztálybeli lennék. 🙂
28/47 anonim válasza:
Nos, itt nálunk a zsákfaluban 25 forint egy Toás és nem 40 mint a spárban. A helyben termelt zöldség és a házi vágású hús is sokkal olcsóbb, mint a spárban. A városi ember már csak a drága szupermarketekbe jár vadászni. Nekem a mélyhűtőbe ott van 40 kg süllő, amit a nyáron fogtam.
29/47 anonim válasza:
Igaz, ezzel nem is vagyok középosztálybeli!
30/47 anonim válasza:
Relatív, hogy ki mit ért középosztály alatt. Ha mindenki 50 ezret keresne havonta akkor a 70 ezer mondjuk már az lenne, a 250 meg felsőosztály. A KSH adatai szerint a magyarok átlagbére kb. br. 360000 [ [link] ami egy számtani középérték. Azaz benne van a borsodi melósok és a pesti vezérigazgatók bérei is. Ennek a nettója 230 ezer körül van. Szóval egyeseknél beleférhet a középosztályba, de pl. nálam nem férne bele, mert nem tudnék ennyiből olyan életszínvonalon élni, amit megszoktam. És azért messze vagyok a felsőosztálytól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!